Coaches’ Poll

Først kendt som UPI Coaches’ Poll, og så i mange år USA Today Coaches’ Poll (i perioder med yderligere partnerskaber med CNN og ESPN). Nu hedder den officielt Amway Coaches Poll. Sponsoren er ikke så vigtig, men det er vigtigt at vide, det er den samme, der tales om.

Denne poll startede 14 år senere end AP’s ditto i 1950. Indtil 1974 (mod 1968 for AP) blev den sidste poll offentliggjort før bowl-kampene. Det er ændret nu.

Medlemmerne består af 62 head coaches på Division I FBS-skoler. Det diskuteres selvsagt løbende, hvor mange af kampene disse coaches rent faktisk ser, når de også har et hold, der skal trænes. Konsensus er, at de oftest får en assistent til at udfylde den ugentlige stemmeseddel.

Som med AP Poll’en var Alabama i et eller andet omfang katalysator for forandringen fra 1974-sæsonen. Før bowl-kampene var Alabama 11-0, mens Notre Dame var 10-0. Dermed blev Alabama kåret som national champion i Coaches’ Poll, men de to mødtes i the Sugar Bowl, hvor #3 Notre Dame vandt 24-23 over #1 Alabama, og derfor blev 11-0 Notre Dame kåret som mestre i AP Poll’en.

The Amway Coaches’ Poll udkommer før sæsonen, samt hver uge under sæsonen, og så selvfølgelig efter bowl-kampene.

Se også: AP Poll, National Champions, Bowl-kampe, College Football Playoff Rankings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *