Cupcake

Cupcake refererer til en kamp mod et hold, der er så meget ringere end dit eget, at du praktisk talt ikke kan tabe den.

En cupcake vil ofte referere til et FCS-hold, når et FBS-hold møder dem. De bedste FCS-hold er bedre end de dårlige FBS-hold, så det gælder ikke altid helt (North Dakota State slog Iowa State sidste år, Kansas State i ’13 og Colorado State i ’14). Og så er der selvfølgelig de utroligt sjældne upsets. De to største i nyere tid er:
Da Appalachian State (daværende #1 i FCS) slog #5 (i FBS) Michigan på hjemmebane foran 109.000 måbende Michigan-fans i sæsonåbneren.
Og så slog Georgia Southern Florida på hjemmebane i Gainesville. Det bemærkelsesværdige ved den kamp er ikke blot nederlaget, men at Georgia Southern ikke completede et eneste kast i kampen. De løb simpelthen over Will Muschamps defense (Fra ’14 spiller Georgia Southern i FBS).

Fordelen ved en cupcake-kamp er for det gode hold, at:
– det er en hjemmebanekamp
– det kan spare lidt på starterne og lade dem hvile før den store kamp, de sjovt nok oftest har ugen efter
– det oftest er sikret et W

Fordelen ved en cupcake-kamp er for det dårlige hold, at:
– det får penge for at rejse til en anden by og blive ydmyget. Det varmer i et FCS-budget
– det giver god erfaring at spille mod bedre spillere
– muligheden for et upset, der kan være et historisk øjeblik for et lille hold

Fans er uenige om, hvilke hold, der lige er cupcakes, og om hvorvidt man bør spille mod dem. F.eks. vil fans sjældent være med til, at ret mange hold i deres konference er cupcakes. Sådan er det dog: I SEC er Kentucky og Vanderbilt måske hold, du kan tabe til, men dine fans regner altid med at slå dem. Således er det ikke dem, der trækker op i din strength of schedule.

Nogle mener, at deres hold møder elendige hold fra udenfor deres egen konference, fordi den pågældende konference er så meget bedre end de andre, at det går lige op med hold fra andre konferencers strength of schedule. De mener således, det er rimeligt. Andre vil bare gerne, deres hold møder så mange gode hold som muligt. Hvis det betyder flere nederlag, så lever de med det, for så har de i det mindste fået nogle gode kampe ud af det.

Man taler stadig om, hvor stor indflydelse the College Football Playoff Committee’s fokus på strength of schedule vil betyde for, hvor tit hold vil lave aftaler med cupcakes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *