FBS og FCS

Fra og med 2006 har football-rækkerne under NCAA været delt op i FBS og FCS. De hed tidligere henholdsvis Division I-A og Division I-AA.

FBS er de største og stærkeste hold. I FBS har man flere scholarships og holdene er dyrere at køre. Der er så også mere eksponering i den anden ende, men det kræver naturligvis, man er forholdsvis succesfuld. Det kræver altså seriøse overvejelser, hvis man overvejer at tage springet fra FCS til FBS. FBS (Football Bowl Subdivision) og FCS (Football Championship Subdivision) fungerer altså lidt som superligaen og første division, bortset fra at man søger om optagelse i den ene eller den anden. Man rykker ikke op eller ned afhængigt af sin sæson.

Den meste college-dækning, både her og alle andre steder, koncentrerer sig om FBS. FCS dækkes primært, når de spiller mod et FBS-hold, som de ind i mellem gør. Incitamentet for frivilligt at tage et nederlag (endda praktisk talt altid på udebane) er som altid penge. Et FBS-hold betaler ofte op imod en million dollars for at fylde en såkaldt cupcake i kalenderen, og det er mange penge for et FCS-hold.

Der er i 2015 128 FBS-hold og 125 FCS-hold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *