NCAA

NCAA står for National Collegiate Athletic Association.  Det er et non-profit organ, som colleges med sportshold er medlem af. NCAA er det overordnet styrende organ for al college sport, så der er også NCAA tennis og NCAA golf og så videre.

NCAA har som det styrende organ et meget omfattende reglement, der foreskriver, hvordan sportsholdene skal administreres. NCAA håndhæver også disse regler og kan uddele straffe til hold,/skoler, der ikke overholder reglementet. Som sådan er NCAA naturligvis tit og ofte under kritik.

SMU fik den såkaldte dødsstraf i 1987, fordi de to gange på fem år havde forbrudt sig mod reglementet. Men det er sket flere gange siden, og NCAA har ikke siden uddelt dødsstraffen. Denne inkonsistens er en af de største årsager til kritik af NCAA.

Efter Penn State-skandalen var NCAA ude og straffe skolen hårdt, men mange mente, at det faktisk drejede sig om en lovovertrædelse og som sådan var det udenfor NCAA’s myndighedsområde. Siden har NCAA også i vanlig stil lettet straffen lidt og medvirker således til yderligere at underminere deres egen autoritet.

Og så er der spørgsmålet om amatørbegrebet. Spillere må ikke modtage penge, mens de er på et athletic scholarship. Det mener mange naturligvis er urimeligt, og dermed kan NCAA fremstå lidt bagstræberiske, når de straffer spillere for at tage sig betalt i form af f.eks. gratis tatoveringer, mens skolens athletic department har en omsætning på et trecifret millionbeløb.

NCAA har udsigt til at gennemgå massive ændringer i den nærmeste fremtid netop på grund af alt det ovenstående og meget mere til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *