Redshirting

Har du set bare en enkelt college-kamp, har du helt sikkert hørt udtrykket. Når en spiller ”redshirter” betyder det, at han kan tage timer i skolen og deltage i træning, men ikke i kampe. Fordelen ved det kan være, at en måske ikke helt moden spiller kan få klaret noget af det akademiske og lære playbook’en at kende og så være langt mere klar året efter. Det benyttes oftest i spillerens første år. Man siger så, at spilleren ”redshirter.” Når han starter på sit akademiske andet år og altså i forhold til sin uddannelse er sophomore, så er han ”redshirt freshman,” fordi det er hans freshman-år på holdet, da han har redshirtet det første år i college.

Man bruger også ”redshirt sophomore,” men derefter hedder det typisk ”fourth year junior” eller ”fifth year senior” for lige at gøre forvirringen komplet.

Ikke alle spillere bliver redshirtet, og så kaldes man en ”true freshman” i sit første år – altså en spiller der både er på sit første akademiske og atletiske år.

En træner kan vælge at ”brænde” en redshirt når som helst i sæsonen. Hvis man f.eks. mister sin startende quarterback midt i en vigtig bowl-kamp, og den lovende næste i rækken redshirter, så kan træneren godt sende ham på banen, men det koster så en sæson for den pågældende spiller.

Man kan kun redshirte en enkelt sæson.

Se også: NFL Eligibility, Greyshirting, Year of Study, Medical Redshirt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *