Year of Study

En amerikansk universitetsbacheloruddannelse tager fire år mod en dansk, der typisk tager tre. I USA starter man med at smage lidt på forskellige uddannelser, og så finder man sig en ”major”/et hovedfag ideelt set i løbet af det første år, og så specialiserer man sig. Man bliver altså optaget på college og ikke på engelsk, biokemi eller noget tredje.

Hvor man i Danmark taler om at være på første, andet osv. semester, så taler man i USA om, hvilket år man er på. Det første hedder freshman, det næste hedder sophomore og så junior og senior.

Football-spillere og college-studerende generelt tager oftest blot en bachelor. Tager man en kandidat, kommer man i graduate school, hvor man tager både kandidatuddannelser og Ph.D.’er Det foregår ret anderledes end i Danmark, hvor langt færre får Ph.D’er, men næsten alle universitetsstuderende tager en kandidatuddannelse.

Stanford University i Palo Alto, Californien
Stanford University i Palo Alto, Californien

Når en spiller har sikret sig sin bachelor, kan vedkommende skifte skole, hvis han vil i gang med en kandidatuddannelse. Det kan også bruges som forklaring, selvom det måske i virkeligheden handler om, han gerne vil starte i stedet for at være back-up.

Der er ingen krav til at spillere skal bestå og altså få en uddannelse. Skoler, der har succes med at få mange til at bestå, vil ofte bryste sig af en høj ”graduation rate”/beståelsesrate blandt sine spillere. Det kan bruges som argument for, at man skam tager det akademiske alvorligt, og så kan det købe et athletic department tid, hvis nu det ikke går så godt på banen, for ”hey, det er bare fordi, vi tager det akademiske alvorligt. Er det måske ikke det, det handler om?”

Hører du om ”grade point average” eller ”GPA,” så betyder det simpelthen karaktergennemsnit. Det højest mulige er 4.0, og det nævnes ind imellem under en kamp, hvis en spiller er særligt dygtig akademisk.

Se også: Redshirting, greyshirting, NFL elligibility

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *