TV-guiden: De første kampe, uge 1

finally1

SÅ er vi i gang! Det har været længe undervejs, så alt hvad der bliver vist af football har din og min største interesse. Men når det så er sagt, så er de tidlige kampe kun interessante, fordi det er FOOTBALL! Og de starter allerede på torsdag.

finally3

I denne ugentlige optaktsartikel kigger jeg på de mest interessante kampe før lørdag i den pågældende uge. Nogle gange er udvalget i de kampe, der ikke spilles natten til søndag, lidt pauvert. Andre gange er det til gengæld som at være i en slikbutik med uendelig kredit.

Torsdag den 3. september

South Carolina og North Carolina mødes cirka lige på statsgrænsen mellem de to stater på Carolina Panthers’ hjemmebane, og dette er selvfølgelig et rivalopgør. Det kaldes Battle of the Carolinas, og UNC fører 34-18-4, men det spilles ikke årligt. Det betyder, at det ikke er nogle af holdenes vigtigste rivalopgør, men samtidig betyder det, at dette er en af få chancer for alligevel at dominere naboerne.

USCe-UNC

Football-guruen Bill Connelly placerer South Carolina som nummer 12 af 14 i SEC og UNC som 9 af 14 i den mindre hårde division ACC. Du skal altså ikke forvente det helt store fyrværkeri af super-football, men hvis du har savnet passionen, entusiasmen og begejstringen, der omgiver sporten, så er dette din kamp. Den begynder til midnat natten til fredag på ESPN.

Er du længe oppe, fordi FOOTBALL endelig er her, så tag 02.30-kampen mellem Michigan og Utah med. Det er første chance for at se, om Jim Harbaugh lever op til hypen. Han er en af de største historier i den nu forgangne offseason. Utah er et habilt hold, der gik 9-4 sidste år blandt andet med en 26-10-sejr over Michigan, så der er noget ære på spil i denne kamp. Kickoff 2.30 på Fox Sports 1.

Fredag den 4. september

Der er football igen fredag, og hvis du ikke orker at tage på arbejde eller i skole efter at have set football hele natten, så kan du jo stå tidligt op og se Colorado hos Hawaii klokken syv på CBS. Klokken 21.30 går det løs igen, men heller ikke om aftenen er det det helt store, der diskes op med. Skal man vælge en, må det blive Washington hos #23 Boise State klokken 04.15 på ESPN. Boise State er som medlemmer af Mountain West Conference ikke blandt de såkaldte Power Five-konferencer, og derfor glemmes de let, men de er endt mellem nummer fire og 18 i AP Poll’en hvert år siden 2002 med en record mellem 11-2 og 14-0, så hold øje med dem. De er noget af det mest konsistente i college football. Og så spiller de jo på den aparte, såkaldte Smurf Turf i Boise, Idaho. Boise State har en helt blå bane, som det ses på billedet herunder.

smurf turf

I morgen kommer et længere indlæg om SMU-Baylor og primært SMU’s dødsstraf i firserne. #4 Baylor hos SMU starter klokken 1 natten til søndag og vises på ESPN.

Alle rankings foran holdene er baseret på den aktuelle AP top 25 indtil det første sæt College Football Playoff rankings offentliggøres den 3. november.

Billeder: deadspin.com, totalprosports.com, reflector.com, fieldturf.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *