TV-guiden: Lørdag, uge 1

bamawisconsin3

Før 21.30 er der ikke de helt store kampe, så hvis du skal have ordnet lidt derhjemme inden sæsonen for alvor går i gang, så gør det på lørdag, for om aftenen går det i gang med et brag – to faktisk.

auburn-louisville

Klokken 21.30 på CBS mødes Louisville og #6 Auburn i The Chick-Fil-A Kickoff Game i the Georgia Dome i Atlanta. Det er tættest på Auburn, men ikke uoverkommeligt langt fra Louisville, så hjemmebanefordelen bliver til at overse. Auburn er der store forventninger til, og flere har dem som SEC-vindere og playoff-deltagere. Louisville gik 9-4 sidste år, og deres head coach, Bobby Petrino anses for at være en af de bedste offensivt-mindede coaches overhovedet. Han er hos Louisville, fordi han for et par år siden blev afskediget fra Arkansas efter at have kørt galt med sin elskerinde, som han i øvrigt havde fået ansat, uden hun skulle gennem den på et offentligt universitet påkrævede ansættelsesprocess. Er han succesfuld i år, er han nok snart ved at være klar til at rykke videre igen, for det andet, han er kendt for, er at han skifter job, som vi andre skifter sokker. Auburns head coach, Gus Malzahn, anses for at være det måske allerhotteste navn blandt unge offensivt-mindede coaches. Han vandt det hele som OC for Auburn i 2010, og i sit første år som HC, 2013, tabte han i the BCS National Championship Game til Florida State, så he’s going places, og Auburn er ekstremt farlige. Auburn har i år opgraderet den defensive side af bolden med Defensive Coordinator Will Muschamp. Han blev fyret som HC for Florida efter tre sæsoner, der samlet set ikke var tilfredsstillende for et hold, der vandt to nationale mesterskaber sidste årti. Men ingen stiller spørgsmålstegn ved hans evner som DC. Han er blandt de bedste.

Alternativt kan du nuppe BYU mod Nebraska. Der er begge unranked, men begge hold, der kan ende ranked. Hvert år hos Nebraska tabte Bo Pelini fire kampe – hverken mere eller mindre (OK, sidste år tabte en midlertidig head coach den fjerde for ham, efter han blev fyret). De har altså siden 2008 endt hver sæson lige på kanten af top 25 – nogle gange med, nogle gange ikke. BYU er også ret konsistente – de er gået 8-5 tre år i træk. Denne kamp kan altså godt blive spændende, særligt fordi det er Mike Rileys første kamp som Nebraska HC. I sine 12 år hos Oregon State gik han 93-80, og det er i hvert fald ikke der, Nebraska gerne vil være. Kampen er klokken 21.30 på ABC.

bama-wisconsin2

Og så lyder jeg ellers som en Alabama-homer, når de to største kampe begge er med hold fra the Heart of Dixie, men den er god nok. Denne kamp er den eneste i åbningsugen mellem to rangerede hold. #20 Wisconsin og #3 Alabama tager til Jerry World i Arlington, Texas. Det officielle navn er AT&T Stadium og er hjem for Dallas Cowboys. Navnet på kampen, der hvert år matcher to gode hold i sæsonåbneren er da også Cowboys Classic. Den starter klokken 2 om natten på ABC.
Årsagen til, at disse to hold rejser henholdvis 1.600 og 1.000 kilometer i åbningsugen er dels at få lejlighed til at hilse på nogle high school recruits og dels TV-aftalen, der følger med så stor en kamp. Det samme gør sig gældende for Auburn-Louisville-kampen ovenfor – Georgia og Texas er to af de stater, der har flest gode high school-spillere (de andre to i toppen er Californien og Florida).
Wisconsin havde 648 løbespil sidste år (og det fjerdebedste løbeangreb) mod 322 kastespil (#118 af 128 hold). Det skyldtes, det 15. overall pick i dette års draft, Melvin Gordon III, som løb for 2.606 yards (det meste i college). I år er han væk, og de har en ny head coach, Paul Chryst, der i sin HC-karriere har gået 6-7, 7-6 og 6-6, så der er et par spørgsmål ved holdet. Men det er anden gang, Wisconin skifter HC på fire sæsoner, og det har de klaret fint indtil videre.
Alabama er det bedste hold i college, både historisk og målt over de sidste syv års tid. Siden 2008 har de vundet mindst 12 kampe hvert år undtagen 2010. De har vundet tre nationale mesterskaber i den periode og har fem år i træk hevet den bedste recruiting class hjem. Der er altså en grund til, Alabama er rangeret højt, og de er også 10,5 point favoritter i kampen her. Det er selvom, ingen rigtig ved, hvem der er den startende quarterback, og selvom secondary’en havde huller sidste år og i år starter en række nye spillere.
Men de to hold har også noget til fælles: Begge hold har i løbet af deres tre seneste kampe vundet over Auburn og tabt til Ohio State.

Mandag den 7. september

Mandag sker der noget relativt sjældent: der er college i fjernsynet. Mandag er det et år og en dag siden, #1 Ohio State sidst tabte. Det gjorde de til Virginia Tech, som de møder natten til tirsdag klokken 2 på ESPN. Ohio State vil selvsagt gerne have revanche, og selvom kampen foregår i Blacksburg, Virginia på VT’s hjemmebane, så er de da også 14 points favoritter. Det har også lidt at gøre med, at OSU er 38-3 under Urban Meyer.

Hvem OSU end starter som quarterback, så er det en potentiel Heisman-vinder, og det samme er running back Ezekiel Elliot, så selv hvis kampen bliver et blowout, er det en god mulighed for at se en af de allerbedste quarterbacks i college, en af de allerbedste running backs samt en af de bedste coaches alle kæmpe for det hold, der er konsensus om er favoritten til at vinde det hele (første gang siden AP Poll‘en startede, at alle er enige om nummer et).

Alle rankings foran holdene er baseret på den aktuelle AP top 25 indtil det første sæt College Football Playoff rankings offentliggøres den 3. november.

Billeder: laquintagp.com, al.com, uwbadgers.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *