Verdens bedste hold: LSU

LSU1

Dette er første del af en serie, hvor jeg giver dig fem grunde til at holde med et givent hold, for det er sjovere at følge med i sporten, når man har en favorit. Vi kigger på de store, kendte hold og deres traditioner, vandrehistorier og generelle sejhed.

(Opdateret efter 2015-sæsonen)
(De første seks afsnit af serien kørte sidste år på Gul Klud, som jeg var tilknyttet på det tidspunkt)

I dag kigger vi på LSU Tigers. LSU står for Louisiana State University. Det ligger i Baton Rouge, som er en times kørsel fra New Orleans. Det er lige op ad Mississippi-floden, så det er varmt og fugtigt. Dernede er kulturen i modsætning til resten af sydstaterne meget fransk-inspireret, da det i sin tid var en fransk koloni. Louisiana er opkaldt efter den franske Kong Louis XIV. Den kultur – som i høj grad er en madkultur – kaldes cajun.
De hævder tre nationale mesterskaber (1958, 2003 og 2007) og en enkelt Heismanvinder: Billy Cannon, running back og tight end (1959). Og så siger de med reference til det franske ikke ”Go Tigers,” men ”Geaux Tigers.”
Deres stadion hedder Tiger Stadium og har plads til 102.321 tilskuere.
Deres største rivaler er Alabama (50-25-5 i Alabamas favør), Arkansas (37-22-2 i LSU’s favør) og Tulane (69-22-7 i LSU’s favør) – ingen af dem er dog blandt de største opgør i college, omend Alabamakampen har været god hvert eneste år i en årrække nu.

Her er fem grunde til, LSU skal være dit hold:

1.

Her er Missouri Tigers’ maskot, Truman:
LSU-truman

Her er Clemson Tigers’ maskot, Clemson:
LSU-clemson

Her er Auburn Tigers’ maskot, Aubie:
LSU-Aubie

Og her er grund nummer et til at holde med LSU: Her er LSU’s maskot, Mike the Tiger.
LSU-Mike

LSU placerer som regel Mike udenfor modstanderholdets omklædningsrum. Her kan han så gå og brumme og freake modstanderne ud inden kampen. Efter sigende gav den måske mest legendariske football-træner overhovedet, Alabamas træner Bear Bryant, den daværende Mike en bøf med bedøvelsesmiddel i, så han ikke forstyrrede mændene i rødt unødvendigt. Mike er en faktor!

2.

8. oktober 1988: Auburn Tigers hos LSU Tigers. 1:47 tilbage LSU nede 6-0:

Den kamp kaldes The Earthquake Game. Det er i sig selv sejt, men det der gør det over the top sejt er, at publikums larm i klippet blev registreret som et jordskælv på det nærliggende Howe-Russell Geoscience Complex. LSU’s fans laver jordskælv.

3.

Det bringer os til LSU’s fans, for de har ry for at være nogle af de hårdest drikkende fans i SEC. De går for at være lidt mere vanvittige end de andre, og SEC er den konference, der har de klart mest rabiate fans. En tailgate i Baton Rouge inkluderer udover masser af alkohol naturligvis Cajun cooking, og du er simpelthen ikke et menneske, der bør omgås college football, hvis ikke du forstår vigtigheden af lækker tailgating-mad.

4.

Tiger Stadium har plads til over 102.000, som gør det til verdens niende største stadion – det sjette største i college, og det tredjestørste i SEC. Men selv da det indtil 2014-sæsonen ”kun” kunne huse 92.542 mennesker, sagde alle (så som Darren McFadden, Erin Andrews og Bear Bryant med flere), at det var det absolut værste sted at spille i college football. CBS’ Dennis Dodd siger det bedst: ”Der er larm i stadioner overalt, fra Eugene, Oregon til Tuscaloosa, Alabama. Kun i Baton Rouge er det et levende, prustende væsen, der lurer i byens store, gamle stadion.”*

Og særligt om natten er Tiger Stadium vildt. LSU vinder omkring to tredjedele af deres hjemmekampe om aftenen og under halvdelen om dagen. Når du går ind på det stadion efter mørkets frembrud, og du ikke er lokal, så forvent at tabe!

5.

Deres træner er sindssyg. Søg på pressekonferencer med Les Miles. Det er vanvittigt. Og så spiser han græs – nej, seriøst; han tager lige et stykke af banen inden hver kamp og fucking æder det. Han er gal i hovedet, og det er endnu en grund til at elske LSU.

LSU2

Bonusinfo: De kaldes også Bayou Bengals – hvor fedt et navn er det ikke?

Geaux Tigers!

Alle indlæg i serien

Billeder: missouri.edu, clemsontigers.com, Wikipedia

*theadvocate.com/sports/lsu/805700-64/story.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *