Recap: Uge 1

Alabama running back Derrick Henry rushes for a touchdown during the first half of an NCAA college football game against Wisconsin, Saturday, Sept. 5, 2015, in Arlington, Texas. (AP Photo/LM Otero)

Hver uge kigger jeg tilbage på weekenden, der gik, og det gør jeg så denne uge før #1 Ohio States revanchekamp mod Virginia Tech i nat. Det får være, for vi har nok at tale om.

Texas A&M er gode i år!!!

Sidste år kom det bag på alle, da #21 Texas A&M i åbningsugen slog #9 South Carolina. Det fik den samlede sportspresse til at spå store ting for A&M, og de rykkede op på #9 ugen efter, mens South Carolina røg ned på 22.-pladsen. Igen overraskede A&M og stod for ugens største upset, da de som unranked slog #15 Arizona State 38-17. Men A&M quarterback Kyle Allen var ikke imponerende (15/26, 7,6yds/att, 2 TD, 1 INT), og runningback Tra Carson løb 29 gange for 3,3 yards per forsøg. Forsvaret var betydeligt bedre, hvilket må tilskrives ny defensive coordinator John Chavis, for sidste år var de hhv. #83 og #111 i passing og rushing defense (af 128 hold).
Det jeg prøver at sige er, at vi måske skal passe på med som sidste år at have alt for store forventninger til A&M, for de endte 8-5 (3-5 i SEC) og unranked.

Notre Dame er tilbage!!!

Endnu en linje sportsskribenter ynder at hive frem en gang om året (mindst). Det er tidligt, så var #11 Notre  Dame virkelig gode, eller var Texas virkelig elendige? Det er svært helt at sige, men førsteårs-quarterback Malik Zaire fik i hvert fald kastet 313 yards (14,2/att) og tre TD mod Texas’ altid gode atleter, og det ser bare ikke godt ud. På Texas’ angreb forsøgte Tyrone Swoopes, som Zaire, at kaste 22 gange, men hvor Zaire ramte på 19 af dem, ramte Swoopes på 7 for i alt 93 yards. Og så var kastetangrebet altså mere effektivt end løbeangrebet, som i alt blev sat i sving 29 gange for 60(!!!) yards, eller 2,1 yds/att.
Notre Dame så aflsappede ud i dette 38-3-blowout, og Texas så ud som om fans igen har tænkt sig at kigge efter en ny træner.

Alabama var Alabama

I ugens største kamp (fordi den var den eneste med to top 25-hold) strangulerede #3 Alabama langsomt #20 Wisconsin. Det var forventet, at Alabamas secondary stadig ikke ville være verdensklasse, for det var den ikke sidste år, og der er praktisk talt ingen tilbage af dem i år. Derfor kastede Wisconsin 39 gange, mens de kun løb 21, og det var fordi, de på kast fik 5,8 yds/att mod 1,9 yds/att på løb. I anden halvleg havde Wisconsin et stort løb på 25 yards, derudover blev det til fem løb for 10 yards. Alabamas front seven ser ummiddelbart så god ud, som den har været under Nick Saban. Og Nick Saban så ligeså tilfreds ud som altid.

Alabamas quarterback battle var nok det næstmest omtalte efter Ohio States ditto. Jake Coker endte med at starte, og han gjorde det aldeles respektabelt. Stjernen var dog running back Derrick Henry, der løb for 147 yards og tre TD på 13 carries. Han er i øvrigt den spiller, der nogensinde har løbet for flest yards i high school (12.124). Nebraska vandt over BYU Eller sådan så det i hvert fald ud efter 59 minutter og 59 sekunder, og så skete dette:

Nu har jeg set det et par gange, og jeg synes altså godt, man kan se, BYU har optur på. Georgia vandt deres cupcake-kamp i regnvejr, og der var en, der havde fundet en god plads ved siden af UGA:

Tennessee slog Bowling Green, som de burde

Men Bowling Green gav dem mere kamp end forudset. Tennessee bør slå Bowling Green, for ham her er fra Bowling Green:

Husk, at #1 Ohio State tabte sidste gang for et år og en dag siden. Det var mod Virginia Tech, som de møder i Blacksburg, Virginia i nat.

Billede: cbsnews.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *