Verdens bedste hold: Auburn

auburn cover

Dette er en del af en serie, hvor jeg giver dig fem grunde til at holde med et givent hold, for det er sjovere at følge med i sporten, når man har en favorit. Vi kigger på de store, kendte hold og deres traditioner, vandrehistorier og generelle sejhed.

(Opdateret efter 2015-sæsonen)
(De første seks afsnit af serien kørte sidste år på Gul Klud, som jeg var tilknyttet på det tidspunkt)

I dag kigger vi på Auburn University Tigers. Auburn ligger i det sydøstlige Alabama.
Deres største rivaler er Alabama (44-35-1 i Alabamas favør) og Georgia (56-55-8 i Georgias favør) i den rækkefølge.
Auburn hævder tre nationale mesterskaber: 1913,1957 1983, 1993 og 2010.
De har tre Heisman-vindere: Pat Sullivan, quarterback (1971), Bo Jackson, running back (1985) og Cam Newton, quarterback (2010).

1.
Auburn har en ørn som maskot, selvom de hedder Tigers (de har også sådan en mand i tigerkostume, men ørnen der den, der tæller). Det er også underligt, men den ørn er fucking sej. Før en hjemmekamp flyver ørnen rundt over hovederne på publikum og lander så midt på banen. Det er megasejt. Se denne video og bliv pumped:

2.
War Eagle. Nu vi taler om ørnen, så er deres kampråb ”War Eagle,” og det refererer til den oprindelige ørn. Historien går på, at i 1892 mødtes Auburn og Georgia første gang. De mødes stadig og det opgør kaldes ”The Deep South’s Oldest Rivalry,” for det er hvad det er. Auburn var bagud, men der står en veteran fra Borgerkrigen (1861-1865) på tilskuerpladserne, og med sig har han en ørn, der blev fundet på slagmarken under krigen. Den letter og begynder og cirkulere rundt over banen. Da den gør det begynder Auburn at finde rytmen. Det får publikum til at begynde at råbe ”War Eagle.” Da kampen slutter og Auburn vinder, tager ørnen et dyk, styrter ned midt på banen og dør.
Der er andre forklaringer på ”War Eagle”-råbet*, men lad os holde os til den sejeste, som også er den du får, hvis du spørger en Auburn-fan.

3.
Når Auburn vinder nu, er der ingen krigsveteransdyr, der dør for holdet. Det Auburn-fans gør er, at de ”ruller Toomer’s Corner.” Hjørnet af College Street og Magnolia Avenue i Auburn har nogle træer, som desværre er ved at dø efter en idiotisk Alabama-fan forgiftede dem for et par år siden.

De træer overdænges efter hver hjemmebanesejr (og nogle gange, hvis Alabama taber en vigtig kamp) med toiletpapir. Det kaldes ”to roll Toomer’s Corner.”

auburn toomers

Prøv at se, om du kan finde en eneste fan af noget andet hold, der godt gad, det var deres tradition. Prøv så at se, om du kan finde en eneste Auburn-fan, der giver en fuck. Rolling Toomer’s er med, fordi Auburn-fans opfører sig som otteårige ballademagere, og de er bedøvende ligeglade.

4.
Auburn er Arnold Schwarzenegger , og Clemson er Danny DeVito. Alle over en vis alder har set Twins med de to ovennævnte. I den skal de forestille at være tvillinger. Den ene er selvsagt sejere end den anden. Og Auburn har faktisk også en tvilling af en art.
Clemson kaldes Auburn med en sø. Det skyldes, at de begge er små ”college towns.” De er begge ”det andet” store universitet i deres respektive stater (South Carolina og Alabama). De hedder begge Tigers. I 1896 tog Walter Merritt Riggs fra Auburn til Clemson for at træne deres football-hold. Sin viden om spillet havde han med fra Auburn. Med sig havde han også aflagte Auburn-uniformer. De var – grundet brug og den bagende Alabama-sol – falmet lidt. Derfor er Clemsons farver lilla og orange. Clemson bruger med andre ord Auburns aflagte uniformer. Auburn er Arnold Schwarzenegger.

5.
Hvis du holder med Auburn, hader du også Georgia og først og fremmest storebroderen fra samme stat som Auburn; Alabama. Alabama har det flotteste og største universitet i staten. De har vundet mere og er bedre kendt udenfor statgrænsen. Det passer Alabama-fans fint, men Auburn-fans finder selvsagt også en vis glæde i at være den evige underdog. Når de to hold mødes som sidste kamp i sæsonen hvert år, kaldes det The Iron Bowl. Det er ikke en rigtig bowl-kamp, men hedder sådan, fordi den oprindeligt blev spillet i Birmingham, Alabama, der var den største stålproducent i Syden. Alabama fører i opgøret 42-35-1, men nogle gange overrasker Auburn, og når de gør, er det kæmpe-kæmpestort og rigeligt brændstof til at man kan smile de næste 365 dage. F.eks. er der disse kampe:
1972, ”Punt, Bama, Punt”: Alabama fører 16-3 i fjerde quarter. De punter. Puntet blokeres og returneres til touchdown. Senere sker det samme igen, og #9 Auburn slår #2 Alabama 17-16.
2010 ”The Cam-back”: Alabama kommer op 24-0 – 24-7 ved pausen. Og så leder Cam Newton ellers Auburn tilbage i kampen, som vindes 28-27. Efter kampen plantede en lystig type brune græsfrø, der skrev ”28-27,” foran Alabamas stadion. Da foråret kom, stod tallene der midt på plænen. Det var også denne kamp, der udløste træforgiftningen i Auburn.
2013 ”Kick, Bama, Kick”: Alabama løber udover sidelinjen lige som tiden løber ud. Men dommerne kigger efter og vurderer, der er et enkelt sekund tilbage. Der står 28-28, så den kan afgøres med et 57 yard field goal. Bama sparker. Det er for kort. Auburn har en mand i endzone, som griber bolden og løber den hele vejen – 109 yards – til touchdown. Auburn vinder 34-28. Årets (mindst) vildeste øjeblik i college. Du kan godt finde et bedre klip af spillet, men det nedenfor fanger bedst, hvor meget der er på spil i det opgør.

War Eagle!

Alle indlæg i serien

Billeder: auburntigers.com, fansided.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *