TV-guiden: Lørdag, uge 3

Mississippi at Alabama

Nå, men som beskrevet, gik uge 2, som vi egentlig kunne have sagt os selv. Den så kedelig ud på forhånd, men da søndag oprandt, havde natten bragt en godtepose af overraskelser.

For eksempel havde Arkansas været usandsynligt dårlige. Og det skal forstås helt bogstaveligt:

Auburn klarede sig med røven i vandskorpen, og slog Jacksonville State i overtid. Auburn var favoritter til at vinde med 46 point, så derfor faldt de mere i AP Poll‘en end noget andet hold nogensinde efter en sejr.
Og så slog Eastern Michigan et FBS-hold for første gang siden 1975.
Med sådan en række overraskelser, skuffede college football ikke – end ikke i en på papiret kedelig uge. Så kan vi kun gisne om, hvad der sker i morgen, for i morgen er en forrygende dag i college football.

Allerede natten til i dag startede de rangerede hold med at spille. 3-0 #11 Clemson slog 0-3 Louisville 20-17. Clemson vandt deres første to kampe 49-10 og 41-10, men det var over cupcakes, og dette er så sådan de ser ud, når de spiller mod et lidt bedre hold. Louisville har i øvrigt svært ved at få den første sejr. De er 0-3 med nederlag på syv, tre og tre point.

Også i nat er der et rangeret hold på programmet. 2-0 #9 Florida State tager klokken 2 på ESPN langt nordpå til 2-0 Boston College. BC vandt 24-3 over Maine og 76-0 over Howard. Begge disse hold er dog sejrsløse og havde losing records sidste år – og det var vel at mærke mod elendige modstandere. Ikke desto mindre ser det sjovt ud, at BC pt. fører tre af de fire store defensive statistikker. Maine har hidtil givet BC de største udfordringer med 2,9 yards per kasteforsøg. På løb fik de 0,3 per forsøg. Howard fik 0,3 på kast og 0,2 på løb. Der er i alt løbet for 14 yards mod BC i år. Howard løb for syv og kastede for fire.

Boston College - defense stats

Lad os lige med det samme slå fast, at BC’s statistik ser anderledes ud i morgen, for selv om Florida State mistede et hav af spillere til NFL i april, så er deres talentmasse af en helt anden sammensætning. Running back Dalvin Cook blev belejligt nok frifundet for fysisk at overfalde en kvinde umiddelbart inden sæsonstarten, og nu er han på alles læber som en potentiel Heisman-vinder. Han har løbet for næstflest yards i landet (438), og får 8,6 per løb. Men som med BC, så har FSU ikke rigtig spillet mod nogen endnu, så det kommer til at ændre sig. Imponerende er det dog. Florida State er 7,5 points-favoritter.

Det mest spændende match-up i 21.30-blokken i morgen er på NBC, hvor 2-0 #14 Georgia Tech tager en tur til 2-0 #8 Notre Dame i South Bend, Indiana. Som med alle de andre hold, ved vi ikke rigtig, hvad vi har, men Georgia Tech er 2,5 points-favoritter, og det er de i høj grad, fordi har haft ret meget succes med deres spillestil (#8, 11-3 sidste år). Deres angrebsstil er noget så eksotisk som en variation over the triple option. I sin tid (70’erne og 80’erne) var det et udbredt system, som vandt mesterskaber på stribe, men i dag er det en delikatesse, for alle andre hold kaster løs. Georgia Tech har forsøgt at kaste 15 gange i år. De har løbet 108 gange, og de gør det godt. De har næste 50 flere løbe-yards per kamp (457,5), end det næstmest løbende hold. Og ja, det er endimensionelt, men det virker, for som nævnt var de også svære at stoppe sidste år, og da hed løb/kast-balancen 342/134 yards/kamp. Hvis du vil se football, som den så ud, da Darrell K. Royal og Paul “Bear” Bryant stod på sidelinjen, så er dette din kamp.
Notre Dame har imidlertid også klaret sig ret godt, og de har hjemmebanefordel. Problemet med dem er, at vi ikke rigtig ved, hvad det vil sige, at slå Texas 38-3 i åbningsugen. Texas slog ganske vist Rice, men de skulle bruge en hel del held for at få det til at ske. Og Virginia er måske helt anstændige, men det siger vi jo kun, fordi vi går ud fra, UCLA og Notre Dame, som de har tabt til, er decideret gode.
Det er et faktum, at Notre Dame rekrutterer godt, og Brian Kelly fik med et Nick Saban-lignende system Notre Dame hele vejen til BCS-mesterskabskampen efter 2012-sæsonen. Det er også et faktum, at quarterback Malik Zaire lader til at være “the real deal” – ikke mindst fordi han slog Everett Golson i kampen om starter-jobbet, og Golson er god nok til at starte for Florida State. Men desværre er Zaire ude for sæsonen, efter han skadede sin ankel mod Virginia i lørdags.

Din alternative kamp klokken 21.30 er 2-0 #18 Auburn mod 1-0 #13 LSU, der tager imod på Tiger Stadium i Baton Rouge, Louisiana (CBS). Tiger Stadium går for at være et af de mest frygtindgydende steder at spille, og LSU-fans går for at være fuldere og mere højrøstede end de fleste andre (hej, West Virginia-fans). For eksempel har det tidligere udløst et jordskælv, når LSU har slået Auburn. I år ved vi ikke så meget om nogen af holdene. Begge var tæt på at tabe sidste uge; LSU var et misset field goal af Mississippi State fra at tabe, mens Auburn havde en af de mindst imponerende sejre nogensinde. Så hvad ved vi? Vi ved ikke så meget.
Auburns quarterback, Jeremy Johnson, bliver ikke nævnt i Heisman-sammenhæng mere – tre TD og fem INT mod underlødige modstandere taler deres eget tydelige sprog. LSU’s quarterback, Brandon Harris, får ikke rigtig lov at kaste, fordi LSU har super-running back Leonard Fournette til at løbe, og if it ain’t broke… 14 gange fik Harris lov at kaste i sidste uge. Det fik han 71 yards ud af. Han løb for 48.
Har Auburn virkelig bare været uheldige, eller er de også nede i år? Kan LSU kaste, eller risikerer de det hele ved at hænge alt på Fournette? Denne kamp kommer til at hjælpe os med at forstå de to holds identitet. LSU er favoritter til at vinde med syv. Mon ikke the Tigers i hvert fald vinder?

Og så er der BRAGET. Klokken 03.15 på ESPN tager #15 Mississippi til #2 Alabama i Tuscaloosa. Begge hold er ubesejrede og ser rigtig stærke ude. Sidste år var Mississippi på hjemmebane og rangeret nummer 11. Alabama kom som nummer 3 til Oxford, hvor Katy Perry live i ESPN Gameday spåede Mississippi til at vinde. Hun fik ret. Mississippi vandt 23-17, og William Faulkners stille hjemby blev lagt på den anden ende.

Bama at Mississippi 14-1

Mississippi røg op som nummer tre, og Alabama faldt til nummer syv. Siden skete ting og sager, og Alabama endte sæsonen #4 og Mississippi #17. Regn med at Alabama-fans og træner Nick Saban er sultne efter at vise nabostaten, hvorfor de to holds overall record hedder 47-10-2 i Alabamas favør.

Bama at Mississippi 14-2

Bama at Mississippi 14-3

Men som du kan se, så hyggede Mississippi-fansene sig gevaldigt sidste år, og det vil de gerne igen. De har lagt ud med landets højeste pointgennemsnit – 74,5 point per kamp (76 og 73), og de tror på det.
Er du til suveræne forsvar, så er dette kampen for dig. Disse to hold har efter alt at dømme to af de allerbedste defensive lines på dette tidspunkt i sæsonen. Det er umiddelbart et større problem for Mississippi, end for Alabama, der har et superstærkt løbeangreb med Derrick Henry i spidsen. For Mississippi er et af de store spørgsmål: Hvor gode er de til at løbe med bolden – særligt med superstar left tackle Laremy Tunsil suspenderet for mulig overtrædelse af NCAA-reglerne? Men omvendt er et andet af de store: Hvor forbedret er Alabamas secondary. Alabama kommer helt sikkert til at kunne løbe, og med et kasteangreb, der har kastet ni touchdowns med tre forskellige quarterbacks, kommer Mississippi helt sikkert til at kaste og få succes med det, for selvom Mississippi kun har spillet mod cupcakes, så har de altså også slået dem aldeles overbevisende, og de har endda sat back-ups ind, for at det ikke skulle blive alt for ydmygende for modstanderne.
En sidste ting at bide mærke i er, at football-guruerne Football Outsiders, der fører deres egen avancerede og ret så præcise statistik over holdene har Alabama som nummer to og Mississippi nummer tre. Det bliver en forrygende kamp, og jeg ved ærligt talt ikke, hvordan jeg skal forholde mig til Alabama som syv points-favoritter. Det kan gå begge veje.
Hvis du ikke er college-fan endnu, så se denne kamp og se ESPN College Gameday om eftermiddagen i morgen. De sender fra Tuscaloosa, og du kommer til at mærke en entusiasme for football fra disse to fanbaser, som kommer til at rive dig med.

Er der noget galt med dig, så du får lyst til at skifte kanal midt under Mississippi@Alabama, så er der #19 BYU hos #10 UCLA klokken 04.30 på Fox Sports 1. BYU har været ekstremt heldige med afslutningerne på deres to kampe i år. De har vundet på en Hail Mary to ud af to gange i år. Så deres 2-0 record ser mere imponerende ud, end det måske er, men de har uanset udfaldet mod UCLA en fin sæson i vente, for de har slået både Nebraska og Boise State, og det er to helt anstændige hold og blandt de sværeste på deres schedule.
UCLA derimod er meget populære, hvilket ikke mindst skyldes true freshman quarterback Josh Rosen, som har set god ud. Jeg siger, “lad os nu se.” Vi er trods alt kun lige i gang med sæsonen. UCLA er favoritter til at vinde med 16,5.

Hvis du er nostalgisk anlagt, så husk at der også er Nebraska@Miami.

Alle rankings foran holdene er baseret på den aktuelle AP top 25 indtil det første sæt College Football Playoff rankings offentliggøres den 3. november.

Billeder: sbnation.com, cfbstats.com, fansided.com, larrybrownsports.com, foxnews.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *