Verdens bedste hold: Texas

DKR

Dette er en del af en serie, hvor jeg giver dig fem grunde til at holde med et givent hold, for det er sjovere at følge med i sporten, når man har en favorit. Vi kigger på de store, kendte hold og deres traditioner, vandrehistorier og generelle sejhed.

(Opdateret efter 2015-sæsonen)
(De første seks afsnit af serien kørte sidste år på Gul Klud, som jeg var tilknyttet på det tidspunkt)

I dag kigger vi på Texas’ største hold: The University of Texas Longhorns.
Texas hævder ni nationale mesterskaber: 1914, 1941, 1963, 1968, 1969, 1970, 1977, 1981 og 2005.
De har to Hesiman-vindere Earl Campbell, running back (1977), Ricky Williams, running back (1998).
Deres stadion hedder Darrell K Royal – Texas Memorial Stadium og har plads til 100.119 tilskuere. Det er opkaldt efter deres head coach fra 1957 til 1976.
De har vundet 875 kampe, hvilket er en delt andenplads efter nummer Michigan. De har spillet i 52 bowls, hvilket er nummer to efter Alabama.
Deres største rivaler er Oklahoma (61-44-5 i Texas’ favør) og Texas A&M (76-37-5 i Texas’ favør). De fører også i de mindre opgør med alle andre Texas-skoler; Baylor, TCU, SMU, Rice, Texas Tech og Houston.

1.
Texas er rock’n’roll. Det er de, fordi alt fra Texas som bekendt bare er større, og dette er Texas’ historisk set bedste og største hold. Men mere konkret er de rock’n’roll, fordi de hilser hinanden med ”Hook ’em, Horns” og så det tilhørende håndtegn, som altid laves med håndfladen fremad. Enhver der har været til en hård rockkoncert kender tegnet. Hvis du bruger det samme håndtegn til at hilse på dit football-hold, som du bruger til at hilse på Slayer, så er dit hold pr. definition sejt!
Hookemhorns
Foto: Flominator/Wikimedia Commons
Håndtegnet blev introduceret til en stor kamp mod TCU i 1955 af et par studerende, som syntes det lignede hornene på et ”longhorn”-kvæg. De var ikke klar over, at det også forbindes med djævlen.

2.
University of Texas har over 50.000 studerende på deres hovedafdeling i Austin, Texas. Det er altså et kæmpestort universitet, og dermed har de rigtig mange såkaldte ”boosters” – typisk tidligere studerende, som donerer store, store penge til at drive universitetet, men særligt football-holdet. Jo flere af dem, jo bedre faciliteter og trænere. I en artikel fra starten af sidste sæson, hvor Alabama var dobbelt-forsvarende mestre, stod der, at Alabama omsatte for 82 millioner dollars. Texas, der i samme periode var 9-4 og 8-5, omsatte for 104 millioner dollars for en klokkeklar førsteplads. Det betyder, at Texas har råd til og har navnet til at rekruttere de bedste spillere. Derfor er Texas set over tid næsten konsekvent et virkelig godt hold. Texas er alle andre holds storebror, og det afspejler sig i deres fans’ mentalitet. Og det er på grund af pengene, at Texas har noget, ingen andre har, nemlig:

3.
Deres egen TV-kanal.
longhorn network
Longhorn Network er en TV-kanal under ESPN, som kun sender Texas-programmer. Som alle andre store universiteter har Texas et hav af forskellige ”scholarship”-programmer i alle mulige sportsgrene, så der er nok at tage af. Head coach Charlie Strong har sit eget TV-program dér, og det forventes, han er tilgængelig. Kanalen har ikke været en udelt succes, men det ville bare ikke være ”the Texas way” at lade det komme i vejen for at have sin egen kanal. Hvor fedt er det ikke?

4.
Maskotten Bevo vil fans af Texas A&M Aggies tit fortælle dig oprindeligt var et stykke kvæg tilhørende Texas, som de stjal og brændemærkede resultatet fra et indbyrdes møde i 1915 på – 13-0. Det fik Texas-fans til at redigere ”13” til ”B,” ”-” til ”E,” ”V” blev bare sat ind, og så skulle ”0” læses som ”O.”
Bevo
Texas-fans siger, de fik kvæget umiddelbart før en kamp mod A&M i 1916. Bevo var nøje udvalgt på grund af hans orange farve. Han blev præsenteret i skolebladet som ”Bevo” uden forklaring. Det menes dog, at det skyldtes en tendens stammende fra en tegneserie dengang, hvor man brugte en ”o”-endelse som beskrivelse; Groucho Marx var gnaven (grouchy), og en person i tegneserien hed Sherlocko og forsøgte at opklare mysterier. ”Beeve” bruges i Texas om kvæg opdrættet til slagtning og kommer af ”beef.” Således var der ikke langt til ”Bevo.”
Uanset, har han faktisk noget med holdet at gøre, for jf. de forrige to uger af serien her (LSU og Auburn), så er der hverken tigre i Louisiana eller Alabama.

5.
Austin er den cooleste college-by overhovedet. Hvis du på helt bar bund udvælger et college-hold, så kan du ligeså godt tage med i betragtning, at det er utrolig svært at finde folk, der siger noget negativt om Austin. Austin er lidt Texas’ svar på San Francisco. Her er man betydeligt mere flippet og venstreorienteret end i resten af Texas. Jeg har hørt en række college-skribenter sige, den bedste tailgate-mad findes i Austin. De har bumper stickers med teksten ”Keep Austin Weird.” Austin ligger desuden lige der, hvor Texas går fra at være øde og åbent ud mod ørkenen i vest til at være tæt-bevokset og frodig mod øst, så det er et godt startpunkt uanset, om du skal på en Las Vegas-ørken-road trip eller en New Orleans-sydstats-road trip.
austin

Hook ’em, Horns!

Alle indlæg i serien

Billeder: reddit.com, Wikipedia.org, bloomberg.com, shaggybevo.com, coasttoscoastcentral.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *