Hvor ser man kampene?

Se kampene

Det er lidt sent, nu hvor vi er tre uger inde i sæsonen, men her kommer en mindre guide til, hvordan du kan se kampene.

Det primære, du skal gøre, er at få dig et ESPN Player-abonnement. Det gør du ved at gå ind på espnplayer.com. Her tilmelder du dig så NCAA-abonnementet på månedlig basis. Dagsbasis er for dyrt, og årsbasis ikke relevant, hvis du kun er interesseret i football-delen. Prisen er pt. 21,99 euro/måned. For den pris får du:

  • Alle ESPN’s kampe til live streaming (inklusive deres største ugentlige kamp med Chris Fowler og Kirk Herbstreit i kommentatorboksen, selvom den egentlig kaldes en ABC-kamp). Det er mange kampe – eksempelvis 47 alene i uge 3.
  • Live streaming af det ugentlige, megapopulære optaktsprogram ESPN College GameDay. Starter kl. 15 dansk tid.
  • Du får live streaming af SEC Network og ESPNU.
  • Og så er alle kampene og College Gameday on demand efterfølgende. Jeg ved ikke, hvor længe, men jeg kan stadig se uge 1-kampene nu her, hvor uge 3 er overstået.

ESPN Player

Ulempen ved live streaming er, at reklamepauserne består af stilhed og et ESPN-logo på sort baggrund. Det kan tage pusten fra enhver med god mad og øl i maven klokken tre om natten. I år har de valgt at klippe on demand-kampenes reklamepauser helt ud, hvilket har gjort oplevelsen suveræn. Det hele virker i det hele taget mere frit for bugs end tidligere. Jeg har kørt med det setup siden 2010. De må have investeret lidt i os udlændinge. Det er nemlig ikke tilgængeligt i USA på denne måde.

Men hvad så med de kampe, der ikke vises på ESPN? Både Fox Sports, CBS og NBC viser også college football. Så vidt jeg har kunnet finde frem til, tilbyder ingen af dem en overseas-løsning, så de er umiddelbart ikke tilgængelige. I USA ved jeg, at i hvert fald CBS’ kampe er tilgængelige som live streams via cbssports.com. Jeg er ikke sikker på de andre. Det kræver, man får snydt cbssports.com til at tro, man har en amerikansk IP-adresse. Der er sider, der tilbyder den slags for omkring 5 dollars/måned, og det skulle fungere fint. Lovligheden er jeg dog ikke sikker på.

YouTube1

Er din kamp en stor en, og kan du vente en dag eller to (nogle gange tre) med at se den, så er der jo også YouTube. Filtrer efter længde og upload-dato, og så er det rimelig let. Man skal dog lige passe på, man ikke ser resultatet på et af de andre klip, der listes. Lovligheden her er jeg ærlig talt heller ikke sikker på.

YouTube

Eurosport har tidligere vist Big Ten-kampe, men det var ikke nødvendigvis de største kampe, og Big Ten er ikke den bedste konference. Jeg kan ikke finde nogle kampe i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *