TV-guiden: Lørdag, uge 4

UCLA at Arizona1

Uge 1 blev overgået af uge 2, som blev overgået af uge 3. Tror du, uge 4 bliver god?

Allerede natten til lørdag er der seværdig football, når #21 Stanford Cardinal (2-1) tager til Corvallis i Oregon for at spille mod Oregon State (2-1). Den starter klokken 4 i nat på Fox Sports 1. Stanford er favoritter til at vinde med 15 point. Den margin er noget oppustet efter, at Stanford tog sig kærligt af daværende #6 USC i lørdags. Men hvad er normalen for Stanford? Er det at tabe 16-6 til Northwestern som i uge 1, eller er det at vinde 41-31 over USC? Det ved vi ikke rigtig endnu. Er sidste uge målestokken, så kommer de til at slå Oregon State med mere end 15, det er helt sikkert.

Michigan Stadium

Klokken 18 på ABC tager #22 BYU (2-1) til Ann Arbor for at spille mod urangerede Michigan (2-1). Michigan tabte med bravur 24-17 i åbningskampen mod Utah, men det er Jim Harbaughs første sæson, og måske de bare skulle varme op. I hvert fald har de siden vundet 35-7 og 28-7. Det borger godt for forsvaret, og derfor er UM også favoritter til at vinde med syv. Det skader heller ikke at man spiller på verdens næststørste stadion, når man skal psych’e modspillerne (Nordkorea har et endnu større – så er du fri for at slå det op). BYU ser imponerende ud med deres 2-1 record, men selvom de to sejre var mod gode hold – hhv. Nebraska og Boise State – så blev de vundet med hhv. fem og tre point, begge på en Hail Mary. Tanner Magnum er backup quarterback efter Taysom Hill blev skadet i åbningsugen. Han har selvsagt klaret det fint, men Nebraska er #127 (af 128) i passing defense, Boise State er #85 og UCLA er #39. Michigan er #13.  Magnum kommer med andre ord på arbejde, og han vinder ikke denne på held.

Klokken 21.30 tager #24 Oklahoma State (3-0) til Austin for at spille mod den gamle superpower, Texas (1-2). Texas er ganske vist ikke, hvad de har været, og når man har været mere eller mindre nede siden 2010, så rekrutterer man ikke, som man gjorde engang. Men tag ikke fejl: Texas er stadig det primære universitet i en af de mest talentproppede stater. Og husk at nok skulle de bruge et par heldige bounces mod Rice, men de var også ekstremt uheldige at tabe 44-45 til Cal på et brændt ekstrapoint. OSU har nok slået deres modstandere, men deres modstandere har ikke været ret gode. Derfor er de trods forskellen i record kun favoritter til at vinde med tre.

Darrell K. Royal Stadium half empty

Texas har et kæmpe stadion, og det kan være en kæmpe fordel, men når fansene er utilfredse (og det er de hvert år Texas ikke er i hvert fald favoritter til at vinde konferencen, og i hvert fald det bedste hold i Texas), så kan det virke modsat, for der er mange mennesker, spillerne kan se forlade stadion, og der er mange stemmer, der kan buh’e en dårlig beslutning – eller et brændt ekstrapoint.

Klokken 22.45 tager #3 TCU (3-0) til Buddy Hollys fødeby, Lubbock, for at møde Texas Tech (3-0), der har et af de sejere nicknames: Red Raiders. Det transmitteres på Fox. TCU er kun favoritter til at vinde med et touchdown, og det ser altså lidt underligt ud, hvis ikke man er fuld, for TCU var set som et af de helt store hold før sæsonen, og se lige rangeringen. Giver det mening at have et hold som #3, hvis de kun er et touchdown bedre end et hold, der ikke er i top 25?
I hvert fald har TCU mistet nogle nøglespillere på forsvaret, og det er ikke godt, når man skal spille mod et pumped og hypet TTRR-hold. De kommer ridende på en bølge af suces efter deres sejr over Arkansas i sidste uge. Arkansas er ganske vist ikke gode, men der var noget halvhår ordveklsing mellem de to trænere, så sejren føltes ekstra god, fordi Tech fik Bret Bielema til at knytte sylten.

Klokken 2 på ABC får vi ugens store matchup – det eneste mellem rangerede modstandere: #9 UCLA Bruins (3-0) med den hypede true freshman quarterback, Josh Rosen i front tager fra storbyen ud i ørkenen og en temperatur på 35 grader for at møde Arizona Wildcats. De er #16 og 3-0.
Alt er på spil her. Uanset hvem der vinder, rykker de op i AP’en, og pludselig taler vi måske om et af holdene som en mulig Playoff contender. I hvert fald kæmpes der om at sætte sig på toppen af Pac-12 South, hvor USC eliminerede sig selv i sidste uge. Disse to og Utah er de eneste tre ubesejrede hold i divisionen. Efter lørdag er der højst to tilbage.
UCLA ser ikke så imponerende ud efter deres 24-23-sejr over BYU i sidste uge. Og ham Josh Rosen? 11 for 23 for 4,6 yards per forsøg, et touchdown og tre interceptions. Nej, du. hvis jeg var Jim Mora, ville jeg nok sætte min lid mere til running back Paul Perkins (429 yards). Og gad vide om ikke Rich Rodriguez i øvrigt gør det samme. Hans back hedder Nick Wilson (434 yards). Begge hold i top 21 i rushing offense (Arizona #7, UCLA #21), og de er lige omkring #60 i rushing defense (Arizona #56, UCLA #60), så det er en no-brainer.
UCLA er favoritter til at tage den med tre point.

UCLA at Arizona

Husk College GameDay sender fra Tuscon. Du kan læse her, hvordan du kan se kampen. Her kan du læse læse lidt om det mest gøglede du kommer til at se i det program.

Alle rankings foran holdene er baseret på den aktuelle AP top 25 indtil det første sæt College Football Playoff rankings offentliggøres den 3. november.

Billeder: @UCLAFootball på Twitter, Andrew Horne på Wikipedia, @Lpolvado på Twitter, @CollegeGameDay på Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *