Ugens polls, uge 5

Mississippi at Florida

Fra 3. november får vi the College Football Playoff Selection Committee Rankings. Indtil da er den primære poll AP’en, og Coaches’ er som altid sekundær. Hver uge kigger vi på de aktuelle polls, når de kommer.

I denne uge – grundet “real life responsibilities” – udgår ugens recap. Der er simpelthen ikke nok timer i døgnet denne uge. Så denne post gør det lidt ud for den ugentlige recap.

38! 38 af 61 stemmeberrettigede medierepræsentanter i the AP Poll har Ohio State som nummer et. Ohio States bedste sejr er over 2-3 Virginia Tech. De kæmpede med at slå 2-3 Northern Illinois, og så slog de 4-1 Indiana i lørdags, men det gjorde de på den mindst imponerende måde, du næsten kan forestille dig for et hold, der er rangeret nummer et.

Til gengæld hoppede folk fuldstændig af Mississippivognen efter et 38-10-nederlag til Florida. De var #3 og tabte til #25 Florida. Nu er de #14 efter et af en række store upsets.

Alabama overtog Georgias #8-ranking efter, de slog dem 38-10 i en kamp, der var alt det, Alabamafans savnede i Mississippikampen. Alabama fik fat i tre interceptions, og returnerede en af dem til et touchdown. Det samme gjorde de med et blokeret punt. Georgia skal finde det gode humør frem, for selvom denne kamp var endt 38-3, hvis det ikke var for en enkelt missed assignment fra Alabama, så kan Georgia gå ubesejret resten af vejen og vinde SEC East. Sker det, kan de slå SEC West-vinderen og komme i Playoff, så deres sæson er altså stadig i live.

TCU slagtede Texas så slemt (50-7), at en Texasspiller i pausen retweetede et tweet om, at han burde skifte til Texas A&M.

Der er så meget galt med det. Head Coach Charlie Strong er kun i hans anden sæson, men det her skal til at stoppe, hvis han vil beholde sit job.

Michigan State falder en plads, fordi de var lige tæt nok på at tabe til Purdue.

Andre upsets: Clemson slog Notre Dame, som de var favoritter til, men ikke desto mindre var det #12, der slog #6. Ugen efter, at UCLA tog ud i ørkenen og slog Arizona, tog Arizona State til L.A. og slog #7 UCLA med 15. Og så er der urangerede Iowa, der slog #19 Wisconsin 10-6.

Og hey, ugens WTF var afgørende i forhold til at forhindre endnu et upset i at ske. Se lige dette klip, hvis du vil vide, hvordan dårlige dommere ser ud:

Week of the Running Backs. Oklahomas Samaje Perine bliver simpelthen ikke brugt, som vi troede, så de tre bedste running backs ser ud til alle at være fra SEC: Georgias Nick Chubb løb for mindst 100 yards for 13. gang i træk. Det tangerer Herschel Walkers Georgia-rekord – fucking Herschel Walker. Det krævede ganske vist lige et 83-yards løb (den missed assignment, jeg nævnte ovenfor). Derudover var det Derrick Henry, der dominerede running back showdown’et i Athens Georgia. Cutter man lige de tos længste løb ud, ender de på 3,2 yds/carry til Chubb og 4,7 til Henry. Leonard Fournette, der formentlig er Heisman-favoritten pt., løb for 233 yards mod elendige Eastern Michigan (dem der ved sæsonens start ikke havde slået et FBS-hold i fyrre år). Det bliver til 6,3 yds/carry, hvis vi ikke regner hans 75 yards-løb med. Det var tredje uge i træk, han løb for mere end 200, og det er en SEC-rekord. SEC er konferencen, der er hjem til Billy Cannon (Heisman-vinder), Knowshown Moreno, Bo Jackson(Heisman-vinder), Herschel Walker (Heisman-vinder), Mark Ingram (Heisman-vinder) og Shaun Alexander for lige at nævne et par stykker. Ingen af dem har gjort, hvad Fournette lige har gjort. Han har i gennemsnit løbet for 216yds/kamp i år.
AP Poll 15-5

Coaches Poll 15-5

Og så til den Read Option-eksklusive konferencerangering baseret på AP’en.

SEC er stadig den bedst repræsenterede konference, og SEC West er stadig ligeså godt repræsenteret som hele den ikke opdelte Big 12-konference efter, at Mississippi State faldt fra SEC West, og West Virginia fra Big 12 gjorde det samme. Iowa erstatter Wisconsin fra Big Ten West, og så er Boise State fra Mountain West Conference og Toledo fra Mid-American Conference med. I Coaches’ Poll er endnu en Group of Five-konference endda repræsenteret i denne uge: Memphis fra American Athletic Conference.

Polls statistik 15-5

Billede: redcuprebellion.com/Getty Images

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *