TV-guiden: Lørdag, uge 6

utah-stadium

Så er det tid til at strække armen. Mississippis og Baylors quarterbacks kan få pyntet på statistikkerne denne uge. En uge, der allerede har sit første upset.

How the mighty have fallen. I nat slog urangerede Washington #17 USC, og nu er de begge 3-2. USC head coach Steve Sarkisian forlod Washington for det superprestigefyldte USC-job for to år siden, og nu blev han slået af sin gamle arbejdsgiver. Alt imens han står i spidsen for et hold med flere penge beliggende i et af de allerbedste steder at finde atleter – Los Angeles, Californien. Washingtons head coach, Chris Petersen, forlod Boise State, hvor han var enormt succesfuld. Nu lader det til, han har fundet det rigtige gear. 17-12 slog de USC, og det var første gang, Washington slog et rangeret hold under Chris Petersen.

Kan du huske der først på sæsonen, da Mississippi hang 70+ på deres modstandere? Syntes du, det var sjovt? Hvis ja, så kan du glæde dig til særligt to kampe, denne uge, som kan komme derop. Den ene er New Mexico State (0-4) hos #14 Mississippi (4-1) i Oxford Mississippi. New Mexico State har tilladt 34, 38, 50 og 61 point fra betydeligt ringere modstandere på offense. Vi kender efterhånden alle historien om quarterback Chad ”Swag” Kelly og receiver Laquon Treadwell. På forsvar har Mississippi All-Everything defensive end Robert Nkemdiche. At Mississippis løbeangreb er nærmest ikke-eksisterende gør ikke så meget, for hvor dårligt det end er, er New Mexico States løbeforsvar endnu værre (#124 af 128). De er #108 i passing defense, hvilket er uheldig, når Mississippi er #15 i passing offense. Over/under er 67, og Mississippi er favoritter til at vinde med 45. Det lader med andre ord til, at bookmakerne forventer et lidt fladt Mississippihold efter sidste uges 38-10-ydmygelse af Florida. Kampen vises klokken 18 på SEC Network.

Og så er der Baylor. Baylors over/under mod Big 12’s skamplet, Kansas (0-4), er 78,5, og #3 Baylor (4-0) forventes at vinde med 45. Ingen scorer flere point end Baylor. 63,8 scorer de i snit (mod en elendig out of conference schedule, men alligevel). På den anden side af bolden tillader 120 af 128 hold færre point end Kansas. 40,3 har en i bedste fald næsten-middel modstand hængt på dem. Baylor kaster for ottendeflest yards, mens kun 18 hold tillader flere kasteyards end Kansas. Det bliver grimt, men hvis dybe, completede kast og running up the score er din ting, så flip frem og tilbage mellem disse to urimeligt ulige matchups. Denne vises på Fox Sports 1.

Det skal lige nævnes, men det er næsten trist, fordi det er så kedelig en kamp, men #10 Oklahoma (4-0) møder Texas (1-4) i, hvad der førhen hed the Red River Shootout, men som nu hedder the Red River Showdown. Red River er en flod, der udgør statsgrænsen mellem Texas og Oklahoma. Kampen spilles i the Cotton Bowl i Dallas, Texas. Det skal ikke forveksles med den bowl-kamp, der hedder Cotton Bowl. Den kamp spilles i Cowboys Stadium. Det er 110. gang, de to hold mødes, og Texas fører 60-44-5. Begge hold har mesterskaber, Heisman-vindere og storhedsperioder bag sig, så det er lidt ærgerligt, at dette enormt traditionsrige og store rivalopgør lader til at blive et totalt blowout. Kampen vises klokken 18 på ABC.

Klokken 21.30 kommer der en kamp, der ser god ud, men som også virker sådan lidt meh. #13 Northwestern (5-0) tager til det kolossale Michigan Stadium (kendt som the Big House – plads til 107.000) for at spille mod #18 Michigan (4-1). Michigan tabte 24-17 til Utah i åbningskampen, men siden da har de tilladt et touchdown i to kampe og nul point i de to seneste. Det er 7,6 point/kamp, og det er næstbedst i landet. De bedste? Northwestern; de tillader 7,0 point/kamp. Det er svært at sige, hvor gode nogle af holdene er, for deres modstandere er vi ikke helt sikre på.

Grundet tidspres kommer jeg ikke indgående ind på flere kampe, men her er en række kampe med meget på spil:

  • #19 Georgia (4-1) at Tennessee (2-3): Georgia skal komme tilbage på benene efter nederlaget til Alabama i sidste uge. Vinder de resten af deres kampe, vinder de SEC East, men er de lidt nedtrykte? Kan de levere varen? Tennessee har ført med mindst 13 point i alle kampe og er 2-3. Alle andre Power Five-hold, der har ført med mindst 13 er tilsammen 157-5. Nu skal head coach Butch Jones vise, han kan ”finish games.”
  • Der er et udtryk – ”to Clemson”/”at Clemson’e” –som er opfundet til at beskrive, hvad Clemson har en tendens til at gøre hver sæson: Spille som et tophold og så tabe en kamp, de virkelig ikke burde. Florida State har gjort det samme i et par nylige sæsoner. Spørgsmålet er så, om #6 Clemson (4-0), efter deres følelsesladede sejr over daværende #6 Notre Dame. Falder de nu fladt mod Georgia Tech (2-3)?
  • West Virginia var ranked i sidste uge indtil, Oklahoma dominerede dem. Men WVU er stadig nummer syv ifølge Football Outsiders’ advanced stats. #21 Oklahoma State har været heldige med et par dårlige dommerkald – særligt i sidste uge. OSU er med andre ord på upset alert.
  • Kan du shuske, hvordan TCU var favoritter til at slå Texas med ni i sidste uge? De slog dem med 43. Nu er TCU favoritter til at slå Kansas State med 10… K-State er langt bedre end Texas, men måske TCU også er langt bedre, end deres lange liste over skadede spillere lader os tro.
  • Miami (3-1) tager mod nord for at møde #12 Florida State (4-0). Florida State er man enige om ikke er særligt gode, efter de mistede omkring 1.000 spillere til draften, de fleste i første runde. Men de vinder ligeså stille og uimponerende. De er favoritter til at vinde med 8,5, men Miami har alt at spille for: For det første hader de rivalerne fra nord, for det andet har de mistet noget af den swag, de har været kendt for, mener i hvert fald Luther Campbell, den måske mest kendte booster i USA. Nå ja, og så vil head coach Al Golden sikekrt gerne beholde sit job, og så er der efter alt at dømme ingen andre veje end et W i morgen.
  • Tror vi på #1 Ohio State? De er afsindigt uimponerende og kæmper med at slå selv de ringeste hold. De er favoritter til at vinde med 33 over Maryland (2-3), men 33 points sejr har de kun præsteret mod 2-3 Hawaii. Mod 2-3 Northern Illionois skulle de bruge alle fire quarters for at sikre sejren.
  • Og så er der den sene Pac-12-kamp som sædvanligt. Det skyldes i sagens natur tidszonerne. Pac-12-holdene ligger i overvejende grad ude på vestkysten. #23 Cal (5-0) tager ind mod mormonstatens blå himmel for at møde #5 Utah (4-0). I en konferencer, der indeholder preseason #8 USC, #13 UCLA, #15 Arizona State, #21 Stanford og #22 Arizona er det overraskende, at konferencens eneste to stadig ubesejrede hold er Pac-12 North’s Cal og Pac-12 South’s Utah.

Alle rankings foran holdene er baseret på den aktuelle AP top 25 indtil det første sæt College Football Playoff rankings offentliggøres den 3. november.

Billeder: lawnstarter.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *