Recap: Uge 6

northwestern at michigan

Så for hulen da! Sikke en skør uge. Den så ikke ud af meget, før lorten, om man så må sige, ramte ventilatoren allerede natten til fredag. Og så en anden ting: Findes der et rigtigt godt hold?

Først og fremmest, så skøjtede jeg lidt let hen over et af de helt store opgør i college football, The Red River Showdown:

Det skal lige nævnes, men det er næsten trist, fordi det er så kedelig en kamp, men #10 Oklahoma (4-0) møder Texas (1-4) i, hvad der førhen hed the Red River Shootout, men som nu hedder the Red River Showdown. Red River er en flod, der udgør statsgrænsen mellem Texas og Oklahoma. (…) Det er 110. gang, de to hold mødes, og Texas fører 60-44-5. Begge hold har mesterskaber, Heisman-vindere og storhedsperioder bag sig, så det er lidt ærgerligt, at dette enormt traditionsrige og store rivalopgør lader til at blive et totalt blowout.

Sådan skulle det ikke gå, for selvom man var begyndt at tale om, at Charlie Strong måske kunne være ved at være “on the hot seat” allerede i sit andet år som Texas head coach, så løb de simpelthen over ærkerivalerne Oklahoma, der var rangeret nummer ti og var ubesejrede. Nu spver Strong nok lidt roligere og spillerne stopper forhåbentlig med offentligt at indikere, de hellere ville være hos Texas A&M. 24-17 endte kampen, og det var en kæmpesejr for Strong – både en sejr over et top 10-hold og over ærkerivalerne på en gang. Samtidig kalder man Oklahoma head coach Bob Stoops for Big Game Bob som en sarkastisk reference til, at han ofte har tabt vigtige kampe. Han har også vundet nogle, men denne giver yderligere energi til øgenavnet, for man mener jo ikke, Texas er et bedre hold (stadig ikke rangeret, Oklahoma er #19).

Og så var der Georgia, som kunne vinde SEC East ved at vinde resten af deres kampe. Derfor var det vigtigt, de holdt hovedet og slog urangerede Tennessee, men det gjorde de ikke. De tabte med et touchdown til divisionsrivalerne og er nu afhængige af at andre hold taber, hvis de skal komme i konferencemesterskabskampen. Fra nummer otte til urangeret på to uger. Træls. Og så hjælper det ikke, at stjerne-running back’en Nick Chubb blev skadet for sæsonen i begyndelsen af sæsonen.

Så skal der lige falde et honorable mention til Michigan, der præsterede sit tredje shutout i træk – det sidste her var til #1 af 128 hold i scoring defense, så Jim Harbaughs første Michigan-hold lader til at være legit.

Men det mest interessante er næsten ikke ovennævnte upsets. Det mest interessante er, at det bliver stadig sværere at pege på et virkelig godt hold:

  • #1 Ohio State? Ej, vel? De stod lige 21-21 med Rutgers på et tidspunkt i lørdags, og så har de kæmpet med at slå Northern Illinois. Det er, hvad det er, hvis det kun er den ene kamp, men de alp også kun forbi Indiana med et touchdowns difference. Urangerede Penn State slog Indiana med 22. På et tidspunkt kan man ikke længere trække “det var bare et perfekt matchup”-kortet.
  • #2 Baylor. Giv mig én grund til, at jeg skulle kunne sige noget om dem. De spiller mod, hvad der mest minder om high shool-hold, så tillykke med at banke ham den lille fra anden klasse. Flot!
  • #3 TCU slog “good-not-great” Texas Tech med et field goal, og det er deres næstflotteste sejr. Den flotteste er, da landets daværende nummer to skulle bruge over tre quarters til at trække fra urangerede Kansas State.
  • #6 LSU har en enkelt spiller, der scorer kamp fyrre procent af alle deres point. Uden ham var de ret pressede. Den spiller hedder i øvrigt Leonard Fournette, og han burde næsten rangeres højere end resten af sit hold.
  • #7 Michigan State. De var bagud til Rutgers. Rutgers havde allerede inden kampen ladet rygtet sive, at de ville fyre deres head coach, Randy Edsall, fordi han er så dårlig. Det har de så siden gjort. Flor sådan lige at kunne slå dem, når man er landets daværende nummer fire – en ranking man i øvrigt har, fordi man slog imponerende 3–3 Oregon, der nu er ude af poll’en.
  • #8 Florida. Florida er pludseligt populære, fordi de slog Mississippi, der slog Alabama, men hvor imponerende er det efterhånden? Og hvad har Florida ellers præsteret? Tre point over East Carolina, fem point over Kentucky og et enkelt point over Tennessee. Så har de lige slået urangerede Missouri, men det er vel for fanden forventeligt af daværende #11.
  • #9 Texas A&M. De så højt op, fordi de slog preseason #15 Arizona State, men hvor er de nu? Ja, man kan ikke se dem i top 25 i hvert fald, så hvem ved? Så slog de Arkansas, der har været én stor gang derp hele sæsonen. Det skulle de bruge overtid til. Totalt national contender, der.
  • #10 Alabama. Ja, de var uheldige mod Mississippi, men Mississippi tabte 38-10 til (overvurderede) Florida. Så smadrede Alabama Georgia, men Georgia er ikke længere i top 25, efter de tabte til Tennessee. I lørdags slog Alabama Arkansas, men først efter at være bagud 7-3 næsten hele vej gennem tredje quarter.
  • Og lad os da bare nuppe flotte #11 Florida State også. De slog urangerede Miami med fem. Så skal man sgu stå og banke på til top 10 åbenbart.

Jeg vil mene, der er et par hold, der ser rigtig overbevisende ud. De er #4 Utah, der er det eneste ubesejrede Pac-12-hold på nuværende tidspunkt. De slog #23 Cal i lørdags og før det slog de daværende #13 Oregon 62-20. Og nåh ja, så slog de faktisk også et efter alt at dømme rigtig godt hold. I årets første kamp slog de #12 Michigan 24-17. Det så ikke så imponerende ud for dem dengang, men efter Michigans tre shutouts inklusive den over #13 over Northwestern i lørdags, ser det egentlig meget pænt ud.

På samme måde er nederlaget til Utah helt acceptabelt, nu hvor Utah er nummer fire. Og Michigan tabte kun med et touchdown.

Sidst men ikke mindst er #5 Clemson også rigtig gode. De modstod den altid farlige letdown efter en stor, følelsesladet sejr, og slog Georgia Tech 43-24. Jeg kan ikke komme i tanker om andre gode hold end disse. Men sæsonen er naturligvis kun halvvejs.

Billede: mlive.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *