TV-guiden: Lørdag, uge 7

Paul Bunyan Trophy

Denne uge bliver et brag. Enten taber ubesjrede #6 eller #8. Og ubesejrede #1, #2, #7, #9 og #17 er også i overhængende fare for det. Alle er næsten på upset alert. Velkommen til uge 7!

Her for et par timer siden startede ugen sådan set allerede. det gjorde den med #15 Stanford, der slog #18 UCLA. Dermed er Stanford 5-1 og 4-0 i Pac-12-kampe. Det placerer dem solidt på en førsteplads i Pac-12 North, og dermed er de favoritter til at møde Utah (5-0, 2-0) i Pac-12-konferencemesterskabskampen, som det ser ud nu. Det er godt kommet igen af Stanford, der startede med en preseason ranking på 21. Derefter røg de ud i uge 1 efter nederlaget til Northwestern, men allerede efter uge 3 kom de tilbage på førstepladsen efter sejren over USC. Nu kravler de så i hvert fald højere op end #15, når den nye AP kommer natten til mandag.

Hvad skal vi så se på lørdag? Første spændende kamp er, når West Virginia tager til Texas for at spille mod Baylor. Her er et par stats:
Baylor er #2, WVU er unranked. Baylor vinder i snit 64-22. Baylor er 5-0, WVU er 3-2. Det ser rimelig forudsigeligt ud.
Men se så disse stats fra sidste år, før Baylor to til West Virginia:
Baylor var #4, WVU var unranked. Baylor vandt i snit 53-20. Baylor var 6-0, WVU var 4-2.
Sidste år vandt WVU 41-27. og de fejrede det således:

Og så satte de også ild til Morgantown, så politiet måtte trække i riot gear, men det er en anden historie. Sidste år var anderledes, fordi Baylor netop havde slået TCU i et shootout, der endte 61-58, og hvor Baylor havde 782 offensive yards, så måske de var ømme, måske de ikke fik forberedt sig ordentligt. I år har Baylor mishandlet Kansas 66-7, så de har haft masser af ro. Til gengæld præsenterer WVU det første anstændige hold, de har mødt hele sæsonen, og det kan jo være farligt at forvente, man bare løber over det andet hold. Det bliver en seværdig kamp, for vi får at se, hvad landet angiveligt næstbedste hold egentlig kan. Det er på Fox klokken 18, det går ned, og Baylor er 21,5 point favoritter, men ovre på Football Study Hall har Bill Connelly WVU som favoritter til at vinde med 52,8%.

Og så er der jo det bizarre matchup mellem #17 Iowa og #20 Northwestern. Det er bizart, fordi begge hold er alt andet end powerhouses, og nu er det lige pludselig spændende, når de mødes. Iowa gik indtil sidste uge som nummer 22. Det var første gang, de var i AP‘en siden 2010. Northwestern endte ranked efter 2012, men har siden haft to losing seasons, så det er lidt overraskende det hele.

talkingtoyourkidsaboutiowa

Northwestern lagde ud med at slå Stanford, som nu er nummer 15. De tabte i sidste uge til Michigan, men det er efter alt at dømme ikke noget at skamme sig over. Iowa er i den særlige situation, at de med en sejr over Northwestern har en ret let vej til en ubesejret sæson. Efter Northwestern har de Maryland (der netop har fyret deres træner). De slutter sæsonen af mod Nebraska, der gør alt hvad de kan for at tabe så mange kampe som muligt. Indiana er et heldigt hold, der har været alt for tæt på at tabe til underlødige hold. Iowa spiller i Big Ten, men har i år hverken #1 Ohio State, #7 Michigan State eller #12 Michigan på kalenderen, så et ubesejret Iowa-hold er en mulighed. En mulighed som Ty Hildebrandt fra Solid Verbal-podcasten mener forældre bør tale med deres børn om. Det er en skræmmende og uforudsigelig verden, hvor den slags sker, og det er vigtigt med hjælp til, hvordan man tager snakken med ungerne. Han har derfor købt domænet TalkingToYourKidsAboutIowa.com. Anyway, så er kampen som sådan ikke det helt store. Spændende kan den godt blive, men ingen af holdende er formentlig særligt gode. Det er dog en klokken 18-kamp mellem to ranked hold. Den vises på ABC/ESPN2.

Og så bliver vi for alvor forkælet allerede fra klokken 21.30. Her er der hele to kampe mellem top 12-hold. I den ene tager #10 Alabama til #9 Texas A&M i College Station, Texas.

Texas AandM

Det er et spændende matchup mellem to rigtig gode hold. Alabamas forsvar bliver til tider sammenlignet med en anaconda, der langsomt presser luften ud af dig og lader dig kæmpe – det gør det kun værre. Du bliver udmattet og siden kvalt. Nøglen i sådan et forsvar er selvsagt et løbeangreb, du ikke kan løbe imod. Hvis du bliver ved med at løbe mod en mur, er det både hårdt og demotiverende, og så tvinger det dig til at kaste oftere, end du vil, og så kommer du til at lave fejl – selvom Alabamas secondary ikke er forsvarets allerstærkeste side. 77,83 yards/kamp løber Bamas modstandere for. A&M fordeler deres kast og løb nogenlunde ligeligt og nøglen til sejr må være at insistere på at gøre det, man er god til, men det bliver op ad bakke. Til gengæld er det sandsynligt, quarterback Kyle Allen kan levere lidt ekstra, særligt mod en secondary, der ikke er helt optimal. Det bliver sværere den anden vej, for selvom quarterback Jake Coker har stort talent, så er han ikke helt så stabil, som Allen (11-6 TD-INT-ratio mod 13-2). Alabama er favoritter til at vinde med fire point. Kampen vises på CBS.

Og så er der kampen om Michigan. #12 Michigan Wolverines (5-1) er storholdet i Michigan, og det er ikke engang til diskussion. Michigan fører dette rivalopgør 68-34-5. De kæmper om The Paul Bunyan Trophy. Michigan har vundet med størst margen (119-0) og har haft det længste streak (14 kampe), men #7 Michigan State (6-0) har vundet seks af de sidste syv inklusive de sidste to.

Michigan State at Michigan

Før sæsonen her troede vi alle, denne sæson ville være hattricket, men Jim Harbaugh har sendt et overvældende hold på banen. I tre uger – og faktisk 15 quarters – har de ikke tilladt et eneste point. Så gør det mindre, at angrebet ikke er overvældende, for forsvaret dominerer alt – de er #1 i scoring defense, #3 i rushing defense, #2 i passing defense og #2 i total defense. De er med andre ord det, Michigan State plejer at være. Mark Dantonios Michigan State-hold plejer at læne sig opad forsvaret, men hvad så nu, hvor Michigan har out-Michigan Statet Michigan State? Ja, så må MSU jo læne sig opad deres rutinerede quarterback Connor Cook og hans yndligsreceiver, Aaron Burbridge, og håbe på, at de kan vinde nogle one-on-ones nede ad banen.
Michigan har ikke de store playmakers på offense, men de har heller ikke haft brug for det, og spørgsmålet er, om det kommer til at ændre sig i morgen. MSU er hhv. nummer 43, 34, 89 og 57 i de samme kategorier som for Michigan ovenfor. Og husk, at tillader man ingen point, så vinder man. Det bliver spændene. Kampen vises på ESPN, og de har Michigan som syv points favoritter. Football Study Hall har Michigan til at vinde dette matchup ni ud af ti gange.

Klokken 1 viser ESPN #8 Florida at #6 LSU. LSU’s Tiger Stadium er et af de mest frygtindgydende steder efter mørkets frembrud. Så Florida skal have is i maven, når de indtager banen foran 100.000 fulde, larmende LSU-fans.

Florida at LSU

Det store matchup her er selvfølgelig LSU running back Leonard Fournette mod Floridas løbeforsvar. De er nummer 12 mod løbet (LSU er iø. #13). Florida tillader i snit 99,17 yards/kamp, men Fournette (der har over 1.000 yards på fem kampe) løber i snit 204,4. LSU’s løbeangreb er nummer tre i landet med 346,4 yards/kamp. Hvis Fournette var et hold, ville han ligge nummer 30 lige foran (AP #11) Florida States løbeangreb og i øvrigt foran 98 andre hold. Alle disse sindssyge tal er også årsagen til, at næsten kun LSU-fans kan navnet på deres quarterback, for de har ikke haft brug for ham. LSU er #123 af 128 hold i kasteyards, så hvis nu Florida får begrænset Fournette, så er LSU formentlig i problemer. Det kan Florida nu også selv være, for ikke nok med at de har et par lige lovligt smalle sejre under bæltet, de har også fået suspenderet deres quarterback, Will Grier, grundet doping. Alt dette gør LSU til 7,5 points favoritter hos ESPN, mens Football Study Hall ser Florida vinde med 53% sandsynlighed.

Sidste kamp, jeg lige nævner her, er Penn State at #1 Ohio State klokken 2 på ABC. Jeg mener, som mange andre, at Ohio State har spillet som alt andet end det bedste hold i college. Tag f.eks. disse to hold sidste kampe: Ohio State spillede mod Indiana i for to uger siden og vandt med syv point. Penn State spillede mod dem i lørdags og vandt med 22.
Indiana fik 226/176 kaste-/løbeyards mod Ohios State. De fik 155/79 mod Penn State.
Ohio State fik 245 kasteyards mod Inidana, Penn State fik 266. OSU løb for mere.
Football Outsiders’ avancerede statistikker placerer OSU som #28 og PSU som #31. Football Study Hall ser Penn State vinde med 60,4% sandsynlighed. ESPN har det rangerede hold, OSU som 19 points favoritter.

Alle rankings foran holdene er baseret på den aktuelle AP top 25 indtil det første sæt College Football Playoff rankings offentliggøres den 3. november.

Billeder: SpartanAvenue.com, TalkingToYourKidsAboutIowa.com, UATrav.com, TrueBlueReport.wordpress.com, TigerDistrict.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *