Recap: Uge 7

Michigan at Michigan State

Jeg var lige hurtig nok til at tweete om resultatet af Michigan State at Michigan. Og det var ikke det eneste vilde, der skete i uge 7.

“Ubesejrede #9 og ubesjrede # 7 taber” fik jeg skrevet med ti sekunder tilbage af #7 Michigan State at #12 Michigan. Så kiggede jeg lidt på #8 Florida at #6 LSU-kampen, og så tjekkede jeg andre kampe, og konstaterede, jeg skulle have slettet mit tweeet i en fart, for med ti sekunder tilbage og Michigan oppe 23-21 skete dette:

Ohio State varmede i øvrigt op på deres stadion med et stillbillede af en deprimeret Michigan-fan på storskærmen:

Så #7 overledede, og det samme gjorde #1 Ohio State mod Penn State, hvor tOSU spillede deres måske mest komplette kamp i en kamp, hvor de skulle vise mere, end de hidtil har gjort. De vandt overbevisende 38-10 og er altså stadig rangeret nummer et.

#4 Utah slog Arizona State efter at have tabt til dem 11 gange i træk. Sidste gang Utah slog Arizona State var i 1976, så der var en vis lettelse – ikke mindst med tanke på, hvad der var på spil, nemlig Utahs ranking og mulige deltagelse i the College Football Playoff.

Før lørdag havde SEC tre ubesejrede hold; #6 LSU, #8 Florida og #9 Texas A&M. Efter 21.30-kampen havde de to, for A&M tabte 41-23 til #10 Alabama. Det gjorde de til dels ved at Alabamas running back, Derrick henry løb henover A&M. Hele 236 yards løb han for. A&M’s samlede løbeangreb løb for 31, så det var klassisk football, hvor man moser modstanderens defensive linje i stykker, samtidig med, man gør modstanderen endimensionel ved at blokere deres løb. Klassisk football hjulpet af tre pick six. Minkah Fitzpatrick interceptede Kyle Allen to gange og løb dem direjte til touchdowns. Eddie Jackson gjorde det samme en enkelt gang. Eftersom A&M returnerede et punt til touchdown, scorede Alabamas forsvar flere point end A&M’s angreb.

Og så var der to. Efter ovennævnte kamp, mødte ubesejrede #8 Florida ubesejrede #6 LSU i Baton Rouge, Louisiana. Det store spørgsmål var selvsagt, om Florida kunne stoppe Heisman frontrunner Leonard Fournette, LSU’s running back. Det kunne de ikke. Fournette løb for 180 yards – næsten det dobbelte af, hvad Florida tillod før kampen. Og så skinnede LSU’s quarterback, Brandon Harris. Ham har de ikke haft brug for grundet monster-running back’en, men han completede 13 af 19 for 202 yards og to touchdowns. LSU vandt 35-28, og nu er de SEC’s eneste ubesejrede hold.

Der er snak om, at 2015 er running back’ens år. Vi har Leonard Fournette, Derrick Henry og Florida States Dalvin Cook (222 yards i lørdags), og indtil uge 6 havde vi også Georgias Nick Chubb. Alle er/var Heisman-kandidater. Men se så på, hvem der vinder. For LSU holdt Florida til 44 yards, Florida State holdt Louisville til 99, Michigan (der tabte pga en ekstremt usandsynlig fejl) holdt Michigan State til 58 (men tbate og havde selv 62). Alabama holdt Texas A&M til 31. Det er med andre ord old school football, vi er vidner til. Etablér løbet og stop modstanderens ditto.

Og så er der Iowa, der efter alt at dømme let kan gå ubesejrede fra nu af. Det er højst usædvanligt og hænger sammen med en ekstremt heldig kalender, hvor de undgår Big Ten-holdene Ohio State, Michigan State og Michigan.

Nyhed: Leonard Fournette tracker:

Leonard Fournette uge 7

Billede: DetroitNewsTime.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *