TV-guiden: Lørdag, uge 8

Third Saturday

Det er sådan lidt en stille uge, men som altid, når det ser sådan ud, viser det sig at blive den mest vanvittige uge. Og hey, vi har allerede fået det første upset.

Husk at alle rankings indtil den 3. november er fra den seneste AP Poll.

Natten til fredag slog urangerede UCLA #20 Cal 40-24, og så ser Pac-12 ellers endnu mere rodet ud end før. #10 Stanford og #3 Utah ser stadig ud til at skulle spille om Pac-12-mesterskabet i december, men meget kan som bekendt nå at ændre sig.

Hvad er du til? Ydmygelser? I så fald skal du se ubesejrede #21 Houston (6-0) mod usejrende UCF (0-7). Houstons head coach, Tom Herman, er for øjeblikket i fleres søgelys, da der er blevet fyret en del trænere allerede. Houston er en trinbrætsskole for trænere, så er du god, rykker du videre. #2 Baylors nuværende head coach, Art Briles, var head coach for Houston fra 2003 til 2007, og #15 Texas A&M’s nuværende head coach ledte Houston fra 2008 til 2011. Tom Herman er, som de to andre, en offense-minded coach, og det borger ikke videre godt for stakkels UCF, der skal ydmyges på hjemmebane. Kampen starter klokken 18 på ESPN, og Houston er favoritter til at vinde med 22 point.

Den bedste kamp er dog nok #6 Clemson (6-0) hos Miami (4-2). Clemson har ikke “Clemson’et” endnu og de virker forrygende, men her kommer deres passing defense på prøve. Det er rangeret nummer 13, og Miamis quarterback er den 17.-mest kastende quarterback i landet. Clemson er kun favoritter til at vinde med 7,5, og det er måske også spørgsmålet, hvad det ville hjælpe, hvis Miami skulle lykkes med et upset, for ønskerne om head coach Al Goldens afskedigelse er kun blevet stærkere gennem sæsonen. Under kampene flyver et fly med et “Fire Al Golden”-banner henover stadion, og fansene virker generelt til at have givet op:

Kampen vises klokken 18 på ABC, og det er nok den bedste kamp i det forholdsvist pauvre early shift-udvalg.

Klokken 21.30 har vi på Fox Sports 1 endnu en ubesejret mod usejrende – denne gang et Big 12-opgør mellem #14 Oklahoma State (6-0) og Kansas (0-6). Oklahoma State er formentlig overvurderede. De har haft et par heldige kald – ikke mindst verdens måske værste kald:

Football Study Hall har the other OSU som #33. Men altså, mon ikke the Pokes tager denne? Alle slår jo altid Kansas (næste – de har i snit vundet 2,4 kampe per sæson de sidste fem år).

Klokken 21.30 viser CBS et af de allerstørste rivalopgør i college football. Det kaldes Third Saturday in October, og er den årlige kamp mellem Alabama og Tennessee. Den spilles ikke længere den trede lørdag i oktober, men man ændrer ikke lige et traditionsrigt navn, fordi nogle smarte fyre får den idé at ændre på kalenderen. Der er et stærkt had mellem Alabama og Tennessee, og det skyldes i høj grad, at det ene hold typisk har domineret i en årrække. – i nyere tid Tennessee fra ’67 til ’70, så Alabama fra ’71 til ’81,  så Tennessee i fire år og Alabama i syv. Tennessee vandt 10 af 12 mellem ’95 og ’06. Og siden da har Alabama vundet. Man når altså virkelig at hade hinanden. Tennessee er lige uden for AP’s top 25, så det er nok den bedste kamp på dette tidspunkt, men vigtigst er det, at du følger alt det, der omgiver den, for det her er had.

Dagens bedste bud på en god kamp er, når #15 Texas A&M (5-1)  tager til Oxford for at spille mod #24 Mississippi (5-2). Kampen vises på ESPN klokken et. Begge hold tabte i sidste uge, og man kan nok godt gå ud fra, at her er tale om en SEC West-elimineringskamp. Taberen har næppe en reel chance for at vinde sin division. Mississippis nederlag til Memphis har nok noget at gøre med, de kiggede fremad mod denne kamp, og så glemte de at se sig for. De bør i hvert fald være forberedte, for ellers er der da slet ingen undskyldninger for det nederlag. A&M var et rigtig hot valg før sidste uges nederlag til Alabama. Nu er spørgsmålet, hvad det gør ved dem, at tabe endnu en af mange vigtige kampe på hjemmebane, endnu en kamp til et top 10-hold og bare at se sine Playoff-drømme formentlig gå op i flammer. Er en uge nok til at komme sig? Kampen her kan altså meget vel blive afgjort af holdendes indstilling mere end deres talent, for talent har begge hold: Quarterbacks Kyle Allen (256 yds/kamp, 14 TD, 5 INT) og Chad Kelly (319, 16, 7), receivers Christian Kirk (102 yds/kamp, 15,2 yds/catch) og Laquon Treadwell (93, 13,4), defensive ends Myles Garrett og Robert Nkemdiche. Alle disse fyre kommer til at spille om søndagen. Så se kampen, fordi det er en SEC West-elimineringskamp. Se kampen for at se fremtidens stjerner.

Husk at læse her, hvordan du ser kampene.

Alle rankings foran holdene er baseret på den aktuelle AP top 25 indtil det første sæt College Football Playoff rankings offentliggøres den 3. november.

Billede: Football.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *