TV-guiden: Lørdag, uge 10

LSU at Alabama7

Når vi siger, uge 10 og frem er vilde, så er det ikke bare snak. Prøv lige at se vores historie fra i tirsdags, hvordan de resterende kampe ser ud. Det er nu, det går løs. Det skyldes en række ting. F.eks. har Big 12 besluttet sig for at gemme de stærkeste kampe til sidst. Det er lavet sådan bevidst for at kunne imponere CFP-komitéen, mens de konferencer, der har mesterskabskampe, leverer en kamp mellem to rigtigt gode hold, fordi de har vundet hver deres division. Så er Michigan gode i år, og dermed bliver deres rivalopgør med Ohio State vigtigt i år. Det samme bliver Ohio States kamp mod Michigan State. Florida State møder Clemson og LSU møder Alabama. De to sidstnævnte er på lørdag.

Men før vi når så langt, skal vi sammen med #5 Notre Dame (7-1) en tur til Pittsburgh (6-2) i Pennsylvania. Kampen vises på ABC klokken 18. Da quarterback Malik Zaire blev skadet, troede mange, det var enden på Notre Dames sæson, og da skaderne blev ved med at hobe sig op i starten af sæsonen,var der ikke mange, der troede, de kunne klare sig gennem en schedule, der inkluderede Texas, Clemson, USC og Stanford. Men det er gået fint indtil videre. ND’s eneste nederlag er til #1 Clemson, og alt andet lige, så er det jo så godt et nederlag, som man overhovedet kan have.
Ligeledes var Pitt ventet at være et anstændigt hold, men da de tabte til Iowa opgav man dem. Nu er Iowa #9 og ubesejrede, og så ser det ikke så slemt ud. Slet ikke når nederlaget var med kun tre point. Nu står disse to overraskende god hold overfor hinanden. Det er den bedste tidlige kamp.

Har du to TV-apparater ved siden af hinanden? Ellers så kan du godt begynde at slippe din indre Phil Steele* løs, for kl. 21.30 får du brug for mindst to. Brug for!

#16 Florida State (7-1) tager til den anden Death Valley hos #1 Clemson (8-0) i South Carolina. Kampen vises på ABC, og det bliver et brag. Husk på, at Clemson de senere år så sikkert som amen i kirken har tabt kampe, lige når det var allervigtigst, de ikke gjorde. Ofte til dårlige hold, hvilket har skabt begrebet “Clemsoning.” Man kan Clemson’e en kamp, og det er ikke godt, hvis man gør. Florida State var gode sidste år, men ikke #3 i de sidste CFP Rankings-gode. Det illustrerede Oregon ved at slå dem 59-20 i semifinalen. FSU har vundet rigtig mange kampe under Jimbo Fisher (inklusive et national mesterskab i 2013), men mange kampe er vundet med røven i vandskorpen. I år siger flere, at FSU har det samme problem. De er gode, men ikke elitegode. Clemson er favoritter til at vinde med 12,5 point, men Florida State er 20-8 mod Clemson og har vundet de sidste tre.

Trevone BoykinOg så skal vi ellers en tur til Big 12-country. Historisk har det store opgør i Big 12 været mellem Texas og Oklahoma, men denne uge er det mellem et andet hold fra Texas og et andet hold fra Oklahoma: #8 TCU (8-0) og #14 Oklahoma State (8-0). TCU har man lidt ventet på tabte, fordi de i år har været utroligt ramt af skader, ikke mindst på defense. Der har været et par close calls mod Texas Tech, som de slap forbi med fem point i overskud. Kansas State slog de med et touchdown i en kamp, hvor det længe så ud til, de ville tabe. Men trods skader har TCU vundet alle kampe ledt af Heisman-kandidat og qaurterback Trevone Boykin. TCU har endnu ikke slået et ranked hold.
Oklahoma State slog elendige Texas med tre point. Ugen efter vandt de over Kansas State, men det krævede et af sæsonens mest kontroversielle dommerkald, før det kunne lade sig gøre. Og da kun med to point. De skulle i overtid mod West Virginia, før de slap forbi dem, så konsensus omkring OSU er, at de kommer til at tabe på et tidspunkt, men omvendt har de klaret skærene. Kan de undslippe løvens gab igen mod TCU? TCU er favoritter til at vinde med seks point.
Sikkert er det i hvert fald, at når kampen er slut, er der kun to ubesejrede hold i Big 12; vinderen af denne og Baylor. Baylor møder Oklahoma State den 21. november og TCU den 28.

Og hold dig så ellers vågen til BRAGET. Klokken 2 om natten tager #2 LSU (7-0) til Tuscaloosa for at møde #4 Alabama (7-1). I hvert fald siden Nick Saban kom til Alabama i 2007, har dette opgør været intenst. Nick Saban var head coach for LSU fra 2000 til 2004, og i 2003 vandt han et nationalt mesterskab med dem, før han tog til Miami Dolphins og derfra til Alabama. Med Alabama har han vundet yderligere tre mesterskaber. Et af dem var i 2011, hvor Alabama tabte 9-6 i overtid til LSU i Tuscaloosa. Da sæsonen var omme, stod LSU og Alabama som #1 og #2, og således mødtes de i the BCS Naitonal Championship Game i New Orleans. Her tog Alabama revanche og vandt 21-0 i en kamp, der var en sand magtdemonstration. Det har de ikke glemt on the Bayou. For LSU er Alabama nogle af de allerværste rivaler. Alabama har et andet forhold til LSU. Traditionelt har LSU ikke været hårde modstandere for Alabama (Alabama fører 49-25-5), men de sidste små ti år har de været hinandens største forhindrnig, og derfor er opgøret i den grad taget til. Også i år kan dette være en Playoff-elimneringskamp.

LSU at Alabama3 LSU at Alabama2 LSU at Alabama4
LSU at Alabama6 LSU at Alabama1

Dette opgør er et af de allerbedste i football. Begge hold spiller benhård defense med linjer så stærke som en betonmur og en secondary med folk som Patrick Peterson og Landon Collins (hvis mor åbent sagde, hun var skuffet over, han valgte Alabama over LSU). Du ser næppe flere fremtidige NFL-spillere på banen på samme tid, som når disse to møder hinanden. Begge hold løber gerne, og det gør de med de måske to bedste running backs i college, Leonard Fournette og Derrick Henry. De løber bag bomstærke linjer og bakkes op af pålidelige quarterbacks. LSU’s head coach Les Miles er en vanvittig mand, som siger fjolelde ting og kalder skøre spil. Men han er god. Han vandt det hele i 2007 og kom utroligt tæt på i 2011. Hans diametrale modsætning er Nick Saban. Han taler om “the Process,” ligner en administrerende direktør og siger aldrig sjove ting. Han ses som en football-robot. Denne kamp kan gå begge veje, og det er meget usandsynligt, at begge hold ikke spiller virkelig godt.

 

*Det er et kontor som Phil Steeles, vi alle arbejder på at få bygget:

Billeder: The OdysseyOnline,com SportsGrid.com, BusinessInsider.com, random internet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *