TV-guiden: Lørdag, uge 11

Mississippi State cowbells

Skal du se en tidlig kamp, så lad det være NC State (6-3) hos #16 Florida State (7-2) i Tallahassee. Florida State er et ekstremt talentfuldt hold. De gik 14-0 og vandt det hele i 2013, sidste år spillede de uimponerende, men vandt alligevel de første 13 og deres konference, før de tabte i CFP-semifinalen til Oregon. I draften mistede de 11 spillere, hvilket er helt vildt – særligt når det inkluderer deres Heisman-vindende quarterback, Jameis Winston. Så Florida State er ret unge, og det er nok også der, vi skal finde årsagen til deres nederlag i år. Og så skal vi selvfølgelig også huske på, at de to nederlag er til #1 Clemson og #4 Notre Dame, så skal man tabe to kampe, kunne det næsten ikke være bedre. FSU er favoritter til at vinde med 9,5, for trods de lignende records, så er det ikke to lige hold. Og husk så på, at nu hvor Leonard Fournette viste sig som et menneske, der ikke kan løbe gennem en mur, som vi ellers forventede, så er FSU’s running back, Dalvin Cook altså lige i hælene på ham. Han får næstflest yards per kamp (154 mod 173), og så får han hele 8,3 yards per løb mod Fournettes 7,1. Det er bedst blandt Power Five feature backs.
NC States claim to fame her er et pass defense, der er nummer 19 og et rush defense, der er nummer 15. NC State har erfaringen med 14 returning starters fra sidste år. Mon talent vinder over erfaring? Det tror oddsene, som sagt. Kampen vises på ESPN.

Klokken 21.30 står den på #2 Alabama (8-1), der tager til Starkville, Mississippi for at spille mod #17 Mississippi State (7-2). Kampen kaldes et rivalopgør, men det har været ret ulige. Alabama fører 77-18-3, og gik 37-1 mellem 1958 og 1995. Kun tre hold af alle 128 FBS-hold har færre tilbagevendende spillere fra 2014 end Mississippi State, men blandt de tilbagevendende er quarterback Dak Prescott, der i perioder har været talt om som en Heisman-kandidat. Han er utroligt stabil. Han har kun kastet en enkelt interception – det kan ingen anden quarterback med ni kampe denne sæson prale af. Han er en mobil quarterback, så han kan stikke af når som helst. Alabama er tidligere blevet besejret af dual-threat quarterbacks, så som Tim Tebow (2008), Johnny Manziel (2012) og Cam Newton (2010). Men som CBS-kommentator Gary Danielson siger hver gang, Alabama spiller, så skal din quarterback været nærmest fejlfri mod Alabama, hvis du skal slå dem. Sidste år kastede Dak Prescott tre intereceptions mod Alabama, og MSU tabte 25-20.
Alabamas forsvar er måske det bedste i college. Deres løbeforsvar er nummer to med 75,8 yards per kamp. MSU’s løbeangreb er rangeret nummer 95 med 147 yards per kamp. Til sammenligning havde LSU 309 yds/kamp før Alabama. I sidste uge med Fournette mod Alabama havde de 54. Så hvor effektivt er det overhovedet muligt for MSU at løbe mod Alabama? Det vil tvinge dem til at kaste mere, end de bryder sig om, og så bliver det farligt. Kampen vises på CBS og Alabama er favoritter til at vinde med otte.
I øvrigt spiller Mississippi State på et gammelt og – i SEC-regi -lille stadion med plads til kun godt 60.000, men de har et hemmeligt våben: Som det eneste college har de dispensation til at bruge “artificial noisemakers” – her tænkes på de koklokker, som de ringer med til deres kampe. Det er en gammel tradition, som referer til det faktum, at de startede som et såkaldt “agricultural & mechanical college” – altså et sted, hvor man uddanner folk til landbruget samt ingeniører. De koklokker skaber en helvedes larm, og således lyder stadion altså større, end det er.

Min tredje kamp begynder klokken 2 på ABC, hvor #12 Oklahoma (8-1) tager til Waco, Texas og #6 Baylor (8-0). Som det fremgår af deres ranking, er Baylor Big 12-favoritterne, men lad os sige, både de og Oklahoma ender 11-1 og et Big 12-hold får plads i CFP, ser Oklahoma så ikke bedre ud? Vi ved jo fra sidste år, at det er bedre at slå et godt hold og tabe til et dårligt, end omvendt. Altså er det bedre at være Oklahoma og have tabt til elendige Texas, end det er at være Baylor og have tabt til gode Oklahoma. Oklahoma har nemlig spillet mod bedre out of conference-hold – særligt Tennessee.
Men nok om det. Først handler det om kampen i dag. Baylor har en helt ny quarterback under center. Han hedder Jarret Stidham, og han har kun startet en enkelt kamp – i lørdags. Nu skal han så styre Baylor gennem alle de gode hold, som de har ventet med til sidst. Han klarede det forrygende i lørdags, og Baylors angreb som helhed er forrygende. Baylor scorer i snit 57,4 point – det er flest i landet og 10,7 point per kamp flere end nummer to. Oklahoma kan dog også score. De ligger nummer tre med 46,3. Den store forskel mellem de to hold er på defense. Baylor er nummer 64 mod både løb og kast, mens Oklahoma er henholdsvis nummer 49 og 17. Det er svært at pege på en kæmpe fordel hos det ene hold, og det mener bookmakerne også – Baylor er favoritter til at vinde med 2,5.

Andre kampe, der kunne være værd at se, er:
#21 Memphis (8-1) hos #24 Houston (9-0) klokken 1 på ESPN. Et stort AAC-opgør, der formentlig betyder eliminering fra CFP Top 25 for det ene hold. Samtidig er det ikke sandsynligt, at vinderen når op i to 4 og kan komme med i CFP.
Oregon (6-3) hos #7 Stanford (8-1) klokken 1.30 på FOX. Pac-12 North skal virkelig slå alle odds, hvis et andet hold end Stanford skal vinde den. Men Oregon er et hold, der kan overraske. De er kommet godt efter det i de senere kampe. Stanford skal temmelig sikekrt vinde denne kamp og de resterende for at have en chance for at komme i CFP. Fun fact: Vinderen af denne kamp har vundet Pac-12-mesterskabet de sidste fire år.

 

Bilelde: USAToday.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *