Recap: Uge 11

Derrick Henry1

Der har været lidt stille på siden de sidste par uger grundet travlhed med (lønnet) arbejde og andre aktiviteter. Det håber jeg på at kunne rette op på. Anyway: Her er et recap af uge 11, der som ventet, var stor.

#2 Alabama havde den største sejr i lørdags. De slagtede et godt Mississippi State-hold (#17), hvor States quarterback, Dak Prescott leverede varen og gjorde sit bedste for både at løbe og kaste, men han var det eneste lyspunkt på deres angreb, og det var bare ikke nok. Alabama løb gennem hans O-line og sackede ham ni gangede og hurry’ede ham igen og igen. Han var simpelthen så presset, at den ene interception, han kastede, må siges at være flot omstændighederne taget i betragtning. Alabama spillede, som de oftest gør, når sæsonen kommer ind på opløbsstrækningen. Spencer Hall fra SBNation opsummerer det meget godt:

No one will ever come back against the Tide, ever. It’s 21-3 at halftime and there is no hope and I’m going ahead and writing this. There was that loss to Ole Miss for some reason and now there is only the drought, and the nuclear wasteland, and Alabama wandering through it smiling. Derrick Henry is 245 pounds and can outrun entire SEC defenses. Death is the only real undefeated team.

Alabama does not need water or sleep or hope like weak human flesh, nor even require a functioning quarterback. Don’t watch the Tide unless you like watching the football equivalent of famine, or are an Alabama fan, and these are the same things. They play Charleston Southern and Auburn to end the season, and then Florida in the SEC Championship. They are already basically in the Playoff. Give up hope forever. Give it up now.

#1 Clemson slog Syracuse, som de burde. De vandt “kun” 37-27, men det er mere end rigeligt. #3 Ohio State slog Illinois, og #4 Notre Dame slog Wake Forest. Det foregik alt sammen rimelig stille og roligt. De skal bare vinde ud nu, og så skal det nok gå. For Clemson betyder det nemlig blandt andet en ACC-mesterskabssejr over North Carolina (som måske kan komme i top fire, hvis de vinder?). Ohio State vil have slået Michigan, Michigan State og Iowa, hvis de vinder ud, og så er de helt sikekrt i top fire. Notre Dame har ingen konferencemesterskabskamp, men mangler stadig Stanford, og det er formentlig nok.

Og nu vi taler om manglende konferencemesterskabskampe, så har vi jo været en del inde over Big 12. For to uger siden stod konferencen mellem ubesejrede Oklahoma State, ditto Baylor og ditto TCU. Så tabte TCU, og i lørdags tabte #6 Baylor til et-nederlags-Oklahoma (#12). Oklahoma State kæmpede foruroligende meget med Iowa State, men vandt dog til sidst. De er nu det eneste ubesejrede hold i Big 12, men den Iowa State-kamp må gøre deres fans urolige for de resterende kampe mod Baylor og Oklahoma. Dermed er Oklahoma altså nu virkelig meget med i samtalen. Ender de med at vinde ud og have vundet over Baylor, TCU, Oklahoma State og Tennessee, vil det formentlig være vigtigere end nederlaget til ærkerivalerne Texas. De vil så have vundet over flere gode hold end nogle af de andre i Big 12.
Oklahoma dominerede kampen, og efter at have været bagud 0-6, var de aldrig bagud igen. Tre løbe-touchdowns og tre kaste-touchdowns senere vandt de 44-34 i en kamp, der aldrig rigtig viste den dominans, Baylor har udøvet over elendige hold indtil nu.

I det hele taget tabte en række rangerede hold:
#6 Baylor tabte til #12 Oklahoma
#7 Stanford tabte til Oregon
#9 LSU tabte til Arkansas
#10 Utah tabte til Arizona
#17 Mississippi State tabte til #2 Alabama
#19 UCLA tabte til Washington State
#21 Memphis tabte til #24 Houston
#22 Temple tabte til South Florida

Og hvad så med Heisman-ræset? Leonard Fournette var igen ikke sit dominerede selv, mens Alabamas Derrick Henry igen dominerede. Er han nu favoritten? En række kommentatorer mener det. Her er lidt sammenligning med Fournette:

Derrick Henry

Fournette er faldet af på den sidst på sæsonen. Han har haft tre 200+ yards-kampe, men de kom alle i hans fire første kampe. Henry har også haft tre, men de er alle kommet i hans seneste fire kampe. Lige nu må Henry være Heisman frontrunner.

Billede: WithTheFirstPick.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *