Verdens bedste hold: Ohio State

Ohio State - script

Dette er en del af en serie, hvor jeg giver dig fem grunde til at holde med et givent hold, for det er sjovere at følge med i sporten, når man har en favorit. Vi kigger på de store, kendte hold og deres traditioner, vandrehistorier og generelle sejhed. 

(Opdateret efter 2015-sæsonen)

Ohio State University Buckeyes, også kendt som OSU og tOSU, har hjemmebane på Ohio Stadium i Columbus, Ohio. Det kaldes ofte blot for The Horseshoe på grund af dets form. Det har plads til 104.944 tilskuere og er således verdens fjerdestørste stadion.
Ohio State hævder otte nationale mesterskaber: 1942, 1954, 1957, 1961, 1968, 1970, 2002 og 2014.
Ohio State-spillere har vundet syv Heisman-trofæer: quarterback/running back Les Horvath (1944), running back Vic Janowicz (1950), running back Howard “Hopalong” Cassady (1955), running back Archie Griffin (1974, 1975), running back Eddie George (1995) og quarterback Troy Smith (2006).
Ohio States største rivaler er: Michigan (Michigan fører 58-47-6), Penn State (OSU fører 17-13), Illinois (OSU fører 67-30-4).

1.
Woody HayesWoody Hayes (head coach fra 1951 til 1978) var og er en legende. Han er sådan en coach, som alle fans elsker, fordi han vandt. 205-61-10 er hans record for OSU, og det er en sejrsprocent på 0,742. Han vandt hele fem nationale mesterskaber fordelt på tre årtier, og han sluttede sin karriere af med at vinde seks Big Ten-titler på syv år.
I 1968 på vej mod en ubesejret sæson førte OSU stort over ærkerivalerne Michigan. Mod slutningen af kampen, der endte 50-14, gik Hayes efter en two-point conversion efter et touchdown. Da han blev spurgt om hvorfor, svarede han, “because I couldn’t go for three.” Hadet til Michian var stort. Han kaldte i øvrigt aldrig Michigan for Michigan. Han refererede konsekvent til dem som “that school up north.” Den skik har andre taget til sig, f.eks. Dan Mullen hos Mississippi State om Mississippi.
Da Hayes og en assistent på et tidspunkt var på en recruiting-tur i staten Michigan, var bilen ved at løbe tør for benzin. Hayes informerede assistenten, der kørte, om, at bilen ville blive skubbet tilbage til Ohio, før han lagde en øre for brændstof i Michigan.
Enhver OSU-fan vil således kunne forklare, Hayes vanvittige temperament. det var nemlig bare, fordi han ville vinde mere end de andre. Hans temperamant fik ham fyret til sidst, da han slog en Clemson-spiller i halsen under en kamp. OSU-fans vil sige, at han slog på alt og alle, men at det var uskadeligt og blot et udtryk for hans drive. Han slog endda sig selv med knytnæver i raseri under en film-session med sine assistenter.

2.
The Victory Bell. De afgående klasser i 1943, 1944 og 1045 splejsede sammen til at købe en kæmpemæssig klokke til et af tårnene på stadion. Den vejer 1.100 kilo, og efter hver hjemmebanesejr siden 1954 har medlemmer af Alpha Phi Omega-fraternity-huset ringet klokken i 15 minutter. Hvis det er en sejr over Michigan, ringes klokken dog i en halv time, uanset om det var en hjemme- eller udebanekamp, fordi Fuck Michigan. Den kan efter sigende høres over fem kilometer væk.

Ohio State - Victory Bell

Noget af det bedste ved college football er disse tossede og gammeldags traditioner. Hvem hulen ville spare sammen i årevis for at købe en klokke i dag. Over tid bliver den slags traditioner så utroligt betydningsfulde, og ingen vil nogensinde overveje at afskaffe klokken.

3.
Archie GRiffinArchie Griffin var running back for Ohio State fra 1972 til 1975. Han fumblede bolden i sin første kamp, men satte så i sin tredje kamp skolerekorden for flest rushing yards i en kamp på det tidspunkt – 236. Det var på vej til 5.589 career yards med 6,05 yards per carry. Det var en NCAA-rekord dengang. Af sine 46 kampe løb han for mindst 100 i 34 af dem – 31 i træk, hvilket også var en NCAA-rekord. Men det mest imponerende ved ham er, at han i både 1974 og 1975 vandt Heisman-trofæet. det har ingen anden nogensinde gjort.
I dag er han leder af Ohio States alumneorganisation, og så er han hovedmand i en velgørenhedsorganisation, der belønner dygtige high school-elever for deres atletiske, akademiske og filantropiske bedrifter. Det er måske derfor, Woody Hayes sagde om ham, at Griffin “er et bedre menneske end football-spiller, og han er den bedste football-spiller, jeg nogensinde har set.”

4.
Grant Reed. Denne er lidt speciel, for Grant Reed er en fan af holdet, og dem er der mange af. Men det universelle had blandt Ohio State-fans til Michigan har Grant Reed i seriøse og livsvigtige mængder. I 2012 skete det, der aldrig bør ske for en 12-årig: Lægerne fandt en tumor i hjernen. De fjernede den, men han var efterladt med alvorlige bivirkninger og et massivt kemoterapiforløb.

Grant Reed

Som barn vidste han blot, at kræft er noget lort, så det skræmte ham. Han insisterede på, at alle omkring ham kaldte det noget andet. Det andet var “Michigan.” Når han blev spurgt om hvorfor, svarede han, “fordi Ohio State altid slår Michigan.” I løbet af et år fik han det meget bedre, og er nu mere eller mindre tilbage på fuld kraft. Det er et rivalopgør, der betyder noget. For Grant Reed betyder det alt.

5.
På campus er der en kunstig sø, der hedder Mirror Lake. Hvert år på tirsdagen før Michigan-kampen (der var den igen, that school up north) hopper tusindvis af studerende i søen fra før midnat til ud på natten. På det tidspunkt af året og døgnet er temperaturen lige omkring frysepunktet i Columbus, som det ses på billederne herunder.

Ohio State - Mirror Lake Jump1Ohio State - Mirror Lake Jump2

Traditionen har eksisteret siden 1969, men i 1990 fik den nyt liv, da Jim Jones (ikke den Jim Jones) ledte en gruppe mennesker til søen. Det er nu en kæmpe begivenhed, og noget de studerende tager meget seriøst. Da universitet i takt med tidsånden forsøgte at gøre det mere organiseret med tilmeldingsblanketter, sikkerhedspersonale og afspærringer, hoppede de studerende i om mandagen i stedet. Dette er en tradition, der ikke vil dø.

En anden god tradition i Michigan-ugen er, at de studerende tager scarlet (en nuance af rød og en af de to officielle skolefarver sammen med grå) tape og overtaper alle m’er på officielle tavler og skilte på campus. M er for Michigan, og dem kan vi ikke lide.

O-H! I-O!

Alle indlæg i serien

Billeder: AmericanFootball.Wikia.com, Wikipedia, Admitsee.com, PlayBuzz.com, MLive.com, The Lantern.com, Cleveland.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *