Recap: Uge 12

Ohio State fan sad

De faldt som fluer i uge 12. Her er et meget kort recap med de bedste reaktioner.

#3 Ohio State var ubesejrede før hjemmebanekampen mod #9 Michigan State, der i forvejen havde et nederlag. De tabte på et field goal som tiden løb ud. Michigan State har nu slået både Michigan og Ohio State, og dermed får The Game ikke de mesterskabsimplikationer, som vi har tænkt undervejs i sæsonen. Hvis Michigan State vinder over Penn State, så er de kun en Big Ten-konferencemesterskabskamp mod ubesejrede Iowa fra at være med i Playoff. Husk på, Michigan State tidligere på sæsonen slog Oregon. Med Oregons late season success, ser den sejr stadig bedre ud. Så selv med nederlaget til Nebraska ser de ud til at ville være i top 4, hvis de fortsætter stilen.
Her er hvad, manden bag det vindende field goal, Michael Geiger synes om sin indstats:

Og her er, hvad Ohio States stjerne-running back, Ezekiel Elliott synes om sin situation:  

Ubesejrede #6 Oklahoma State tabte til #10 Baylor, der har et enkelt nederlag. De må have taget det pænt, for jeg kan simpelthen ikke finde nogle rigtig gode reaktioner fra fansene.

Florida, der vinder SEC East og med en sejr over (formentlig) Alabama i SEC-mesterskabskampen kan komme i Playoff, skulle bruge overtid til at slå Florida Atlantic 20-14. FAU er ikke højere end nummer 73 i nogle af de otte store statistiske kategorier. Det er ikke vildt imponerende eller tillidsvækkende med #14 Florida State og (formentlig) #2 Alabama tilbage på kalenderen. FAU er 2-8 mod meget overkommelig modstand. Derfor var Florida favoritter til at vinde med 31.
Der skulle dog mere til at slå Floridas head coach, Jim McElwain, ud:

Jeg ville dog nok alligevel stresse lidt over quarterback-situationen:

Men det bliver alt andet lige lettere at vinde SEC East for Florida, når nogle af rivalerne til titlen, South Carolina og Georgia (preseason #9), henholdsvis tabte til FCS-holdet The Citadel og skulle bruge overtid til at slå det lavt rangerede FBS-hold Georgia Southern. Det er altså ydmygelser de betaler flere hundrede tusind dollars for. I denne uge møder alle tre hold hårdere in-state modstandere i Florida State, Clemson og Georgia Tech.

LSU tabte sin tredje kamp i træk. Det er 15 år siden, det skete sidst. Nu taler alle om, at head coach Les Miles er “on the hot seat.” Hos LSU vil man vinde det hele. Så selv om Les Miles vandt det hele i 2007, så var det sådan en skør sæson, hvor de kom i BCS-mesterskabskampen, selvom de havde to nederlag. Og, vil man sige, når man hakker på Miles, det var i høj grad med tidligere LSU head coach Nick Sabans recruits. Siden ledte Miles LSU til BCS-mesterskabskampen igen i 2011. Det var lige ved at være den bedste sæson, noget hold nogensinde havde haft. LSU vandt over Pac-12-mestrene og forrige års BCS Championship-tabere Oregon, Big East-vinderne West Virginia, de regerende SEC-mestre og BCS National Champions, Auburn, samt de to hold, der vandt det hele i ’08 og ’09 (hhv. Florida og Alabama). Derudover selvfølgelig SEC East-vinderen, Georgia, i The SEC Championship Game, men i The BCS National Championship Game ydmygede Alabama LSU 21-0 i en kamp, hvor LSU kun nåede over 50-yard-linjen en enkelt gang. Normale fans ville synes, Miles har gjort det ret så godt i Baton Rouge, men der tales om, at ’16 nok bliver hans sidste chance for at imponere. Imponere betyder ikke mindre end en SEC-titel. Nogle tale rom, han ikke får lov at blive så længe.

Hvis de virkelig skiller sig af med ham, så vil vi i hvert fald savne hans tilgang til spillet, der minder om disse gifs lavet af den legendariske gif-mager LSUfreek:

Les Miles gif1

Les Miles gif2

Med disse lulz kan vi nu konstatere, at der kun er to ubesejrede hold tilbage: Clemson og Iowa. Win and you’re in gælder for de to. Det gælder for Alabama. Spørgsmålet er, hvad der sker med Big 12-vinderen og Notre Dame, der jo begge kun har 12 kampe bage sige ved sæsonens ende, modsat 13 for de konferencer, der slutter af med en konferencemesterskabskamp. Kan Stanford snige sig i top 4 med en sejr over #6 Notre Dame og en over #22 UCLA eller unranked USC?

Billeder: Ohio.com, LSUfreek,

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *