Statistik for Playoff-kampene

CFP15-optakt-7

Der er for øjeblikket bowl-kampe nærmest hver dag, men de to kampe, vi alle ser frem til er de to semifinalekampe i anden udgave af det årlige College Football Playoff.

Nytårsaften klokken 22 på ESPN vises den første semifinalekamp. Det er den mellem #4 Oklahoma og #1 Clemson. Den spilles på Sun Life Stadium i Miami, Florida. Oklahoma er favoritter til at vinde med 3,5 point. Over/uner-linjen hedder 65.

Den anden kamp spilles to timer inde i det nye år og vises også på ESPN. I den mødes #3 Michigan State og #2 Alabama. De spiller på AT&T Stadium i Arlington, Texas. Alabama er favoritter med ti point og over/under-linjen hedder 47.

Husk, at du med et ESPN Player-abonnement kan se kampene on demand, hvis du nu ikke vil bruger nytårsnat på at se football live. Læs mere om, hvordan du gør her.

Men alt det ovenstående er jo kun en brøkdel af de tal, der findes på kampene. Nedenfor følger en lidt større mængde tal. Lad os først se på, hvordan matchups’ene tgaer sig ud:

CFP15-optakt-4-1

CFP15-optakt-4

S&P+ er Bill Connellys stats fra FootballStudyHall.com
F/+ er Football OutSiders.com’s stats
FEI er det såkaldte Fremeau Index
FPI er ESPN’s advanced metrics, Football Power Index

Det, der stikker mest i øjnene, er hvor godt et matchup Alabama-Oklahoma ville være. Alabama er i top 16 i alle defensive kategorier, mens Okklahoma er i top 19 i alle offensive kategorier. Tager man gennemsnittet af de offensive og defensive kategorier, ville det være det 45.-bedste angreb (Bama) mod det 32.-bedste forsvar. Og når Oklahoma havde bolden: Det 11.-bedste angreb mod det sjettebedste forsvar. Det ville virkelig være ustoppelig kraft møder urokkeligt objekt.

CFP15-optakt-6

Sådan placerer de sig hver især i forhold til hinanden. Læg mærke til, hvor ulige et matchup Michigan State-Alabama ser ud til at være: Alabama er bedre end Michigan State i syv af de otte kategorier. Michigan States angreb er nummer tre i passing offense og nummer fire i de tre andre kategorier. Alabama er nummeret i tre kategorier og nummer to i den sidste. Jævnfør de avancerede statistikker deroppe, er det et top 26-angreb mod et top 2-forsvar. Det ser hårdt ud for MSU.

Billede: SBNation.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *