Verdens bedste hold: Clemson

Environmental portrait of James "Jimmy" Martin, Dept. Chair of Civil Engineering, on the roof of the Clemson House.

Dette er en del af en serie, hvor jeg giver dig fem grunde til at holde med et givent hold, for det er sjovere at følge med i sporten, når man har en favorit. Vi kigger på de store, kendte hold og deres traditioner, vandrehistorier og generelle sejhed.

(Opdateret efter 2015-sæsonen)

Clemson University Tigers har hjemmebane på Memorial Stadium i Clemson, South Carolina. Der er plads til 81.500 mennesker. Det er langt fra det største i college, men dog lige foran Notre Dames stadion, Lambeau Field og vigtigst: foran South Carolina.
Clemson hævder et enkelt nationalt mesterskab fra 1981.
Clemson har ikke produceret en Heisman-vinder endnu.
Clemsons største rivaler er: South Carolina (Clemson fører 67-42-4), Georgia Tech (GT fører 50-28-2), NC State (Clemson fører 55-28-1), Boston College (Clemson fører 14-9-2), Auburn (Auburn fører 34-13-2) og flere endnu. Clemson lister flere rivaler end de fleste. De hader tilsyneladende alle.

1.
Hvis du kan lide en god underdog, så er Clemson dit hold. De har måske nok oftest været det bedste hold fra South Carolina, men de ses ikke som et storhold alligevel. Clemsons stadion hedder Memorial Stadium. Det gør Kansas’ stadion også. Det gør Illinois’ og Indianas. Og først og fremmest hedder Nebraskas stadion også Memorial Stadium. Clemsons stadion kaldes Death Valley, men hvis du spørger en college football-fan om, hvor Death Valley ligger, så siger de Baton Rouge, Louisiana. Clemson hedder Tigers. Ved du hvem, der ellers gør det? Det gør LSU, Auburn, Missouri, Grambling State, Memphis og bogstaveligt talt fyrre andre hold.

Clemson1
Det andet Memorial Stadium (også kendt som det andet Death Valley), hjem for de andre Tigers fra den anden Auburn.

Clemson2 - Walter Merritt RiggsApropos Auburn, så kaldes Clemson også for “Auburn with a Lake.” Nogle af lighederne er, at begge byer er bygget op om skolen uden en selvstændig historie udover det. Begge universiteter startede som såkaldte “agricultural and mechanical colleges,” altså landbrugsskoler. Historien går på, at da Auburn-spilleren, Walter Merritt Riggs, blev head coach for Clemson i 1896 og i samme ombæring etablerede holdet, medbragte han brugte Auburn-uniformer. Auburns farver er navy og orange. Efter et par sæsoner i sydens sol og hyppige vask var den navy del dog afbleget noget. Den lilla farve, der stod tilbage kaldes i dag regalia, og den er sammen med orange Clemsons officielle farver. Holdnavnet Tigers siges at være taget efter Princeton, der blev kaldt mestre i 1896, men det er jo ikke helt usandsynligt, Riggs var glad for navnet fra sine Auburn-dage.

Udtrykket “Clemsoning”/”at Clemsone” blev en ting for et par år siden, da Clemson igen og igen var højt rangeret og spået store chancer og endnu engang tabte til et hold, de ikke burde tabe til. Når man er et godt hold, der taber til et elendigt hold, så Clemsoner man. Clemson er for mange en running joke. Se blot denne video nedenfor, der handler om Alabama-Auburn-opgøret, Iron Bowl. Uden nogen reel grund skal Clemson lige med og kaldes et “meaningless ACC team.”

Så Clemson er “det andet hold.” Det andet Memorial Stadium, den anden Death Valley, de andre Tigers, det andet Auburn, og trods football-succes, det andet universitet i South Carolina. De er den evige underdog. Det er også derfor, de hader alle. De har flere hold, de kalder rivaler, end noget hold, jeg kan komme i tanker om. Hele fem af deres modstandere i 2015 er listet som rivaler, og så er der jo dem, de ikke møder hvert år – som Auburn og Georgia.

Man holder med Clemson i trods. Clemson er det hold, man holder med, hvis man kan lide en underdog.

2.
Howard’s Rock er en sten fra Death Valley i Californien – altså den faktiske Death Valley, og ikke bare et sted, man kalder det, fordi det lyder sejt. En alumne fra Clemson fandt stenen og bragte den med hjem til “den anden Death Valley,” som han sagde, da han overleverede stenen til Head Coach Frank Howard i 1964 eller 1965. Howard bad en assistent om at smide den ud, men sådan gik det ikke.

Clemson3 - Howard's Rock

I 1966 blev stenen placeret på toppen af bakken, der leder ned mod banen. Fra og med 23. september 1967 begyndte holdet at gnide eller ae stenen, inden de løber ned ad bakken mod banen. Den dag vandt de 23-6 over Wake Forest. Stenen har mytologisk betydning for Clemson-fans. Da stenen i sommeren 2013 blev udsat for hærværk, vakte det derfor stor opstandelse. Hvis du hedder Micah Rogers er det altså nok en god idé at tage navneforandring, før du besøger Clemson – bare for at være sikker på ikke at blive forvekslet med gerningsmanden.

3.
The 25 Most Exciting Seconds in College Football. Apropos bakken ovenfor, så er der tradition for, at spillerne før kampen løber ned ad bakken og ind på banen i den østlige endzone. Det startede, som sådan noget ofte gør, som en nødvendighed. I sin tid var det den letteste vej ind på banen i forhold til omklædningsrummene. I dag transporteres holdet med bus fra omklædningsrummet over til toppen af bakken, som de så løber ned ad. Men ord er overflødige. Se med nedenfor. Hop eventuelt frem til 4:15 for at se selve løbet.

4.
Clemson4 - Frank HowardFrank Howard var en træner af den gamle skole. Da han kom til Clemson i 1931 efter på årets første dag athave vundet et nationalt mesterskab som spiller for Alabama, fik han en lang række opgaver i tillæg til sin assistenttrænerrolle. Han bemandede kantinen, når de manglede folk, og han slog græsset. Sådan var det i gamle dage, og når man trækker sig tilbage i 1969 efter 39 års arbejde, så startede man i gamle dage. I 1939 fik Frank Howard chancen for at overtage head coaching-jobbet, og som sådan blev han en af de mest vindende trænere i college football i en periode. Det ændrede sig dog. Og det understreger underdog-mentaliteten, at ens bedste træner har en .559-winning percentage. På 30 år vandt han otte konferencemesterskaber og ingen nationale af slagsen. Men før hver kamp berører spillerne som nævnt Howard’s Rock. Derefter løber de ned på banen, og den hedder Frank Howard Field (altså sit eget navn separat fra stadionnavnet). Så han mindes stadig som den største.

Et lille kuriosum er, at Howard har noget til fælles med sine succesfulde efterfølgere, Danny Ford (vandt et nationalt mesterskab med Clemson i ’81) og Dabo Swinney (ledte Clemson ubesejrede til playoff rangeret nummer et i 2015). De er nemlig alle tre gamle Alabama-spillere. Så der er altså både en tæt forbindelse til Auburn og disses ærkerivaler, Alabama.

5.
Det sidste punkt er fra for nylig. Clemson-fans gjorde sidst i 2015-sæsonen det umulige: De gjorde bølgen sjov igen. Bølgen er et af de mest kendte indslag til sportskampe, men den er også ved at være slidt. Clemson fik den til at se cool ud igen, da deres fans besluttede sig for at tage telefonen med tændt skærm med i hånden, da de rakte den i vejret. Resultatet er ret flot.

Go Tigers!

Alle indlæg i serien

Billeder: Clemson.World, ClemsonTigers.com, Wikipedia.com, SportingNews.com, Pinterest.com,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *