Verdens bedste hold: Oklahoma

FILE - In this f Jan. 2, 1986 file phot, Oklahoma Sooners coach Barry Switzer gets a ride from jubilant players Tony Casillas, left, and an unidentified player, right, following their win over Penn State in the Orange Bowl college football game in Miami, Fla. Twenty years later, Switzer says he no longer dwells on his tearful resignation as Oklahoma's football coach. The school had been hit by NCAA probation and player arrests. The resignation led to the Sooners' decade-long exile from college football's elite.  (AP Photo/Mark Foley, File) ORG XMIT: OKSO102

Dette er en del af en serie, hvor jeg giver dig fem grunde til at holde med et givent hold, for det er sjovere at følge med i sporten, når man har en favorit. Vi kigger på de store, kendte hold og deres traditioner, vandrehistorier og generelle sejhed.

(Opdateret efter 2015-sæsonen)

Så tager vi vestpå, så meget vest på, at skolen har en hestevogn til at køre ind på stadion før hver kamp. Skolen, vi taler om, er University of Oklahoma Sooners. Skolen ligger i Norman, Oklahoma.
De spiller på Gaylord Family Oklahoma Memorial Stadium, som har plads til 82.112 mennesker.
Oklahoma hævder syv nationale mesterskaber: 1950, 1955, 1956, 1974, 1975, 1985 og 2000.
De har fem Heisman-vindere: halfback Billy Vessels (1953), running back Steve Owens (1969), running back Billy Sims (1978), quarterback Jason White (2003) og  quarterback Sam Bradford (2008).
Oklahomas største rivaler er: Texas (Texas fører 61-44-5), Oklahoma State (Oklahoma fører 85-18-7) og Nebraska (Oklahoma fører 45-38-3).

1.
Oklahomas hold hedder Sooners. De hed i sin tid Boomers, og i stedet for ”Go Sooners” siger de ”Boomer Sooner.” ”Boomer Sooner” er også navnet på deres ”fight song.”
Boomers var en gruppe folk, der ulovligt slog sig ned i Oklahoma før 1889, hvor statens jord blev frigivet til, man kunne finde et stykke jord og slå sig ned. Boomer’ne slog sig allerede ned fra omkring 1879, fordi de mente, de havde ret til det jf. The Homestead Act fra 1862. Sooner’ne indtog Oklahoma lige op til frigivelsen den 22. april 1889. Både Boomers og Sooners er altså folk, der trodsede loven og reglerne, fordi de mente, det var deres ret. Det hyldes hos Oklahoma. Staten Oklahoma kaldes i øvrigt også The Sooner State.

2.
Da statens jord blev frigivet i 1889, holdt der bogstaveligt talt Contestoga-vogne med heste spændt for klar ved statsgrænsen og ventede. Da landet blev frigivet var det et 50.000-mands ræs om at finde den bedste jord hurtigst.
Derfor er det naturligt, at Oklahoma har en Contestoga-vogn med to ponyer spændt for som officiel maskot. Vognen hedder Sooner Schooner, og før hver kamp og efter hver scoring kører den ind på banen, når de spiller hjemme i Norman og til bowl-kampe. Ponyerne hedder Boomer og Sooner, og de blev sammen med vogn og mandskab straffet for unsportsmanlike conduct under Orange Bowl i 1985. Vognen sad simpelthen fast i mudderet midt på banen. Hvor tit ser man en hest få en straf i NFL?

Oklahoma - Sooner Schooner2

Vognen føres af en såkaldt pep squad, der kaldes RUF/NEK. Ombord er også the RUF/NEK Queen. I 1993 væltede vognen og smed besætningen ud på banen. Dronningen havde ingen trusser på, så den situation kaldes Sooner Schooner Mooner. Du begynder nok at se, hvordan alt relateret til Oklahoma kan både huskes og udtales i en fyrrehestes brandert. Praktisk.

3.
Lad os blive i det rebelske med den legendariske linebacker, Brian Bosworth, der blot var kendt som The Boz.

Oklahoma - The Boz2

The Boz vandt de to første Dick Butkus-priser. Den gives til landets bedste linebacker, og The Boz er den eneste, der har vundet den to gange (1985 og 1986). Rekorden for flest tackles in en kamp er 26, men ingen af dem, der deler den, gjorde det mod Jimmy Johnsons 1986 Miami-hold, der endte nummer to. The Boz havde 22 tackles i den kamp, og dominerede i en kamp, som faktisk blev vundet af Miami. Mange mener, at han i den kamp spillede så godt som nogen linebacker nogensinde. The Boz var også en Academic All-American og gennemførte sit studie på et år mindre end normeret tid. Og så var han selvfølgelig Athletic All-American to år i træk.

Oklahoma - The Boz3

 

Men det, vi bedst husker The Boz for, er hans udseende og hans NCAA-shirt. The Boz troppede op til the 1987 Orange Bowl (hvor han var suspenderet grundet steroider, som han hævdede var ordineret grundet skader) i t-shirten på billedet. NCAA står ikke for National Communists Against Athletes, kan jeg lige afsløre. Hans træner, legendariske Barry Switzer, syntes ikke om stuntet og smed The Boz af holdet. Med afskedigelsen af The Boz mistede holdet sin enfant terrible, men det mistede også motoren for den energi, Sooners’ defense spillede med dengang.

Oklahoma - The Boz1

Hans karriere i NFL blev kort grundet skader, og han har siden skaffet mad på bordet ved at medvirke i diverse B-film samt ved sin bog, hvor i han udleverede hele sit gamle hold – noget han siden har fortrudt.
Favorithistorien er dog, hvordan modstanderholdenes fans i NFL bar ”Ban the Boz”-t-shirts. Det passede ham fint, for han ejede firmaet, der solgte dem. Game, set, match.

4.

Oklahoma - Dupree2

Tailback U er egentlig USC’s kælenavn, men Oklahoma har sin egen vilde liste af monstre. De har en halfback og to running backs, der har vundet Heisman-trofæer. Men hvad med alle de, der ikke vandt?
Marcus Dupree kom til Oklahoma i 1982 efter en af de mest offentlige rekrutteringsprocesser i mands minde. Han blev blandt andet tilbudt en oliekilde i Texas, men han vil ikke sige, hvem der tilbød ham den. Hans mor sagde nej tak til den slags ulovligheder. Han kunne måske have været den allerstørste running back. Head coach Barry Switzer sagde:

Han var den bedste spiller på banen. Earl Campbell (Heisman-vinder fra Texas) var den eneste anden fyr, jeg nogensinde så, der var sådan – fysisk klar som true freshman til at være den bedste spiller på et virkelig godt college-hold. Måske endda klar til NFL i den alder.

Switzer til TulsaWorld.com

Dupree var til gengæld ikke mentalt moden nok, så han skiftede college og havde en meget kort professionel karriere. Hans 249 yards i The Fiesta Bowl står stadig som rekord dér. Switzer sagde, Dupree var overvægtig I den kamp. Havde han været i form, ville han have løbet for over 400, sagde Switzer.
Adrian Peterson vandt aldrig Heisman-trofæet, men han var tæt på, og hans 1.925 yards på en sæson er ret så imponerende –  det er mere end de måske to største college running backs, Bo Jackson og Hershel Walker.

Perine løb for 427 yards mod Kansas
Perine løb for 427 yards mod Kansas

Deres nuværende feature back, Samaje Perine, har NCAA’s all-time rekord for flest yards på en sæson – 427 (og 12,6 per carry i den kamp).

5.
Og så er Oklahoma altså også et utroligt succesfuldt hold. Der er forskellige måder at måle dominans på. Alabama vil sige, de har flest mesterskaber og derfor er bedst. Michigan vil sige, de har flest sejre og derfor er bedst. Oklahoma vil sige, førstnævntes mesterskaber er kontroveriselle, og at sidstnævntes sejre kom mod underlødig modstand. Og så vil de pege på det faktum, at de er det hold, der har vundet flest kampe i træk efter anden verdenskrig. De vandt 47 kampe mellem 1953 og 1957. Det er 12 flere end det næst længste streak.
Oklahoma vil også pege på det faktum, at de har vundet mindst ti kampe på en sæson 36 gange, og mindst 11 22 gange. Og så vil de informere dig om, at de er nummer et i begge kategorier.
De vil nok også nævne, at de 14 gange er gået ubesejrede gennem en sæson.

Boomer Sooner!

Alle indlæg i serien

Billeder: USAToday.com, Reddit.com, SportingNews.com, SBNation, Paperblog.com, XNSports.com, 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *