Første runde i The NFL Draft

Jared Goff

Dette er som bekendt en collegeside, så derfor er det også i relation til college, vi følger med i The NFL Draft. Her er første runde i tal.

Først kan vi kigge på det åbenlyse: hvilket hold fik flest spillere valgt, og der var Ohio State fuldstændig overlegne med fem. Det svarer til 16,1% af alle de 31 valgte spillere indtil videre. Dernæst kan vi kigge på konferencerne. Her vinder SEC, men den konferences spillere var fordelt på fire hold, hvor Big Tens seks spillere bestod af fem fra Ohio State og en enkelt fra Michigan State. Ohio State dominerer således sin konference mere end noget andet hold, hvorfra der ligesom er nok data til at vi kan vurdere det – North Dakota State udgør 100% af MVFC f.eks, men der er kun valgt en enkelt spiller. Det er i øvrigt godt gået, for North Dakota State er et FCS-hold, og selvom de er et dynasti i FCS, så er de ikke i samme liga som Power Five-holdene, og det er deres modstandere selvsagt heller ikke.

2016 NFL Draft - første runde 1

Vi kan også kigge på geografien. Her er der ikke de store overraskelser som sådan, selvom Alabama (Alabama og Auburn) og Louisiana (LSU) har været faste gæster på sådan en liste de senere år. Bemærk i øvrigt, at Californiens universiteter ikke inkluderer USC, som ellers er et af de hold, der har produceret flest first round picks historisk set.

Kigger vi på spillernes high school, så bekræfter det, hvad vi ved: De fem øverste er kendt som fem af de største talentproducerende stater. Det har noget at gøre med størrelse, men også kultur. I sydstaterne vil alle spille football.

2016 NFL Draft - første runde 2

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.

Læs også på The Read Option: National Champions, FBS og FCS, Power Five-konferencer, Konference- og divisionsopdeling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *