Opsamling: The NFL Draft

NFL Draft 2016

Draften er for længst ovre, men NFL er en sørgelig erstatning for college football, så vi tager os vores gode tid til at kigge på den.

Efter første runde lavede vi lidt statistik, som du kan finde her.

Nu er hele Draften ovre, og så er det tid til at kigge lidt på nogle flere tal:

2016 NFL Draft - 1

Der er ikke de store overraskelser i, at Ohio State vandt Draften. De fik hele fem spillere taget i første runde. Det overrasker heller ikke, at titelkampsholdene, Alabama og Clemson, havde et par spillere, der havde interesse for NFL-holdene.

Ohio States succes afspejler sig i Big Tens success, men træk Ohio States 12 spillere fra Big Tens og Big Ten Easts totale antal draftede spillere, og så ser Big Ten mindre imponerende ud.

Bemærk at Big Ten East og SEC West begge har flere spillere drafted end hele den ikke opdelte Big 12-konference.

2016 NFL Draft - 2a

Men skal vi tale om top heavy konferencer og divisioner, så kig lige på ACC og ACC Atlantic. Clemsons draftede spillere udgør flere end hver tredje spiller drafted fra ACC og halvdelen af divisionens 18 draftede spillere. Her skal man selvfølgelig lige huske på, at Florida State fra ACC Atlantic vandt Draften sidste år, og at de derfor har flere klar til Draften i år.

For ti år siden havde USC 11 picks, to i første runde. Texas havde seks picks, to i første runde. I år har det rigeste hold i college, Texas, ligeså mange spillere drafted som Tyskland; 1. How the mighty have fallen!

Hver tiende spiller kommer fra et universitet i Texas. Kun en af de 253 (0,4%) valgte spillere kommer fra det største, University of Texas.

Læs også på The Read Option: National Champions, Første runde af The 2016 NFL Draft, Konference- og divisionsopdeling.

Billede: nbc4i.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *